Veel nieuws onder de zon bij MSC Cruises

Veel nieuws onder de zon bij MSC Cruises

Brussel, 4 juli 2019 – De gasten van MSC Cruises, Europa’s grootste privécruiserederij en marktleider in Europa, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika & de Golfstaten, hebben een spannend najaar voor de boeg. Zo kunnen ze vanaf november cruisen naar een exclusief paradijselijk eiland in de Bahama’s, terwijl tieners voortaan extra verwend worden met tal van nieuwe activiteiten aan boord. MSC Cruises – dat dit weekend de 20 miljoenste passagier aan boord verwelkomde – zet zijn groeiverhaal zo mooi verder.  

Nieuw record: 20 miljoenste passagier aan boord
MSC Cruises vierde afgelopen weekend een mijlpaal in haar geschiedenis en verwelkomde de 20 miljoenste passagier aan boord. Dat gebeurde op MSC Seaside, aangemeerd in Miami. Het groeiverhaal van MSC Cruises startte in 2003, vandaag is de onderneming uitgegroeid tot Europa’s grootste privécruiserederij.
http://www.mscpressarea.com/nl_BE/press-releases/2752

Story image

Nieuwe bestemming: privé-eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve
De transformatie van het unieke eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s krijgt steeds meer vorm. MSC Cruises is begonnen aan de laatste fase van de werken en zal in november de eerste gasten verwelkomen. Dit paradijselijke privé-eiland kende een indrukwekkende omvorming van een voormalige industriële zandwinning tot een bloeiend ecosysteem voor toerisme en exploratie. MSC Cruises werkte daarvoor samen met milieu-experts uit de Bahama’s. De nieuwe exclusieve bestemming belooft niet alleen een 360° uitzicht over de oceaan en verbluffende stranden, maar biedt ook een authentieke Bahamiaanse ervaring met typische bars en restaurants.
http://www.mscpressarea.com/nl_BE/press-releases/2717

Story image

Nieuwe milieu-erkenning: Green Star 3 Design
MSC Cruises zet sterk in op het verhogen van een unieke beleving op zee én op het verminderen van haar ecologische voetafdruk en impact op het milieu. In die context ontving MSC Seaside, naast de belangrijkste beoordelingsklassen, ook het ‘Green Star 3 Design’-certificaat van RINA (The Royal Institution of Naval Architects). Dit label is het nieuwste en meest veeleisende van alle Green Star-klassen. Het geeft aan dat MSC Seaside het hoogste niveau haalt op het gebied van ‘ecocompatibiliteit’, dankzij de verschillende innovatieve initiatieven die de milieu-impact van de scheepsactiviteiten verminderen. Zo is er bijvoorbeeld een systeem om uitlaatgassen te reinigen, een hoogwaardig afvalwaterzuiveringssysteem, een systeem voor de opvang van motorolie, een behandelingssysteem voor ballastwater en een compleet milieubeheerplan. http://www.mscpressarea.com/nl_BE/press-releases/2752

Nieuw entertainment: activiteiten en webserie voor tieners
Met tal van nieuwigheden voor tieners houdt MSC Cruises zijn reputatie van ‘cruises op maat van het hele gezin’ hoog. Zo kan de jongere generatie zich vanaf november op MSC Grandiosa uitleven met de MSC Dance Crew (een danswedstrijd waarin 12- tot 17-jarigen hun talenten kunnen tonen), in The Drone Academy (een racewedstrijd waarin de deelnemers hun drones zo snel mogelijk voorbij 15 obstakels moeten navigeren) of op Spy Mission (een spionagemissie op het schip met mysterieuze verhaallijnen en spannende aanwijzingen). Ook komt er begin 2020 een nieuwe webserie ‘Cabin 12006’, speciaal ontwikkeld voor tieners. De serie zal 7 afleveringen tellen en is geschreven in samenwerking met Viacom, de mediagroep achter Nickelodeon.
https://www.msccruises.be/nl-be/Ontdek-MSC/Familie-Kinderen.aspx

Voor meer info over MSC Cruises: www.mscpressarea.com/nl_BE

RCA PR I Hilde Meus I hilde@rca.be I Tel. 011 59 05 97 I 0473 69 51 07 I www.rcapress.be
MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I press@msccruises.be I 02 334 94 00 I www.msccruises.be

OVER MSC CRUISES
MSC Cruises is ‘s werelds grootste privécruiserederij en de nummer één in Europa en Zuid-Amerika. Als innovator in de cruisewereld is de maatschappij een van de jongste in de sector. Gedurende de eerste tien jaar van haar bestaan kende ze een groei van 800% en bouwde ze stap voor stap haar internationale faam uit.De vloot van MSC Cruises bestaat momenteel uit 16 ultramoderne, zeer innovatieve schepen met een bijzonder elegant design die de klanten een ongeëvenaarde vakantie-ervaring garanderen, met een heerlijke, authentieke keuken, een bekroond ontspanningsaanbod, een comfortabele accommodatie en relaxen in alle toonaarden, dankzij een onberispelijke service en expertise. Een investeringsplan van 13,6 miljard euro getuigt bovendien van een nooit eerder geziene ambitie en moet de vloot tegen 2027 op 29 megacruiseschepen brengen. Momenteel heeft MSC Cruises 6 nieuwe scheepsklassen. Het zijn stuk voor stuk prototypen van mariene architectuur en design.MSC Cruises voelt een diepe verantwoordelijkheid tegenover de fysieke en menselijke wereld waarbinnen het actief is. De onderneming legt het grootst mogelijke respect aan de dag voor de oceanen van de wereld en blijft onverminderd streven naar vernieuwende manieren om de ecologische impact van zijn cruises te verminderen.De vakantiecruises van MSC Cruises worden wereldwijd verkocht via een distributienetwerk in 81 landen. De onderneming heeft wereldwijd 30.500 mensen in dienst, op haar schepen en aan wal en maakt deel uit van de Groep MSC, een consortium van de grote namen in logistiek en transport. Meer info op:  http://www.mscpressarea.com/nl_BE