UPDATE: STOPZETTING VLOOTACTIVITEITEN TOT 30 APRIL

Schermafbeelding 2019-08-22 om 15.10.00.png

Brussel, 19 maart 2020 – MSC Cruises heeft vandaag bevestigd dat het alle nieuwe afvaarten van de hele vloot heeft stopgezet tot 30 april, in verband met de buitengewone omstandigheden waar de wereld voor staat met het COVID-19 virus.

De schepen die op dit moment nog op zee zijn, zullen hun huidige reisroute afronden en hun gasten naar de haven van ontscheping brengen en vervolgens ook hun activiteiten stopzetten.

Nu het COVID-19 virus een wereldwijde pandemie is, herzien de regeringen van over de hele wereld continu de maatregelen ter bescherming van de gezondheid en veiligheid van de bevolking aan wal om zo een verdere verspreiding van het virus te beperken. Met de beslissing die MSC Cruises vorige week nam om alle vlootactiviteiten voor een periode van minstens 45 dagen stop te zetten, wil het bedrijf deze maatregelen steunen en de doeltreffendheid ervan stimuleren.

MSC Cruises biedt gasten die door deze buitengewone beslissing zijn getroffen de mogelijkheid om 100% van de betaalde reissom voor hun geannuleerde vakantie om te boeken naar een andere datum plus een extra genereus boordkrediet dat op een toekomstige cruise naar keuze gebruikt kan worden op elk moment tot eind 2021.

Op dit moment worden nieuwe vertrekken van cruises ingepland die naar verwachting vanaf 30 april weer hervat worden.

Voor meer informatie kunnen gasten contact opnemen met hun reisagent of de lokale website van MSC Cruises raadplegen op www.msccruises.be - http://www.mscpressarea.com/nl_BE/press-releases/3416

Voor meer informatie :
MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I [email protected] I 02 334 94 00 I www.msccruises.be

OVER MSC CRUISES
MSC Cruises, ‘s werelds snelst groeiende cruiserederij, met hoofdkantoor in Genève, Zwitserland, is de cruise-divisie van MSC Group, het toonaangevende Zwitserse conglomeraat voor scheepvaart en logistiek.

De vloot van MSC Cruises bestaat momenteel uit 17 ultramoderne, zeer innovatieve schepen en is een van de meest geavanceerde op milieugebied in de sector.

Het bedrijf streeft naar optimaal milieubeheer en werkt continu aan het verminderen van de milieu-impact van zijn vloot, zowel op zee als aan wal. ​ Tegelijk investeert het bedrijf in de versnelde ontwikkeling van de volgende generatie mariene en milieutechnologieën. Met een langetermijndoelstelling om nul uitstoot te bereiken, werd MSC Cruises in 2020 de eerste grote wereldwijde cruisemaatschappij die 100 procent compenseerde van de CO2-uitstoot van haar schepen die niet kan worden verminderd door de huidige milieutechnologie.

Varend naar bijna 250 bestemmingen op vijf continenten, brengt het hedendaagse MSC Cruises meer dan 180 nationaliteiten uit de hele wereld samen en biedt het bedrijf een verrijkende en intense cruise-ervaring geïnspireerd op zijn Europees erfgoed. Verwacht aan boord internationale keuken, entertainment van wereldklasse, bekroonde familieprogramma's en de nieuwste gastvriendelijke technologie.

Een in de sector ongeziene investering van € 20,2 miljard zal de huidige vloot van MSC Cruises uitbreiden naar 27 schepen in 2030, onder de vlag van zowel het ​ hedendaagse als het luxesegment van het bedrijf.

Meer informatie over de milieubeheerpraktijken van het bedrijf vindt u op https://www.msccruises.com/duurzaamheid.