Sophia Loren onthult haar favoriete chique bestemmingen

die zijn te bezoeken met een schip van MSC Cruises

  • In de aanloop naar de doopceremonie van de MSC Seascape in New York vertelt de iconische actrice Sophia Loren wat haar favoriete bestemmingen zijn voor meeslepende ervaringen en unieke cultuur
  • MSC Cruises biedt gasten de mogelijkheid om de topbestemmingen van Sophia Loren te verkennen dankzij routes die de hele wereld doorkruisen
Sophia Loren
Sophia Loren

Genève, Zwitserland – 27 oktober 2022 – De iconische actrice Sophia Loren is al bijna 20 jaar lang de gevierde beschermvrouwe van de vloot van MSC Cruises. De internationaal vermaarde filmster belichaamt de kernwaarden van MSC Cruises met haar Europese stijl en glamour. Als een van de grootste vrouwelijke sterren van het witte doek in het klassieke Hollywood-tijdperk bezocht Sophia Loren enkele van de meest gerenommeerde bestemmingen ter wereld en ontwikkelde ze een passie voor reizen. In de aanloop van de lancering van de MSC Seascape in New York geeft de veelvuldig bekroonde actrice een overzicht van haar favoriete chique bestemmingen die ze in de loop der jaren heeft bezocht.

Sophia Loren zegt: “Ik heb het voorrecht gehad om in de loop van mijn leven enkele van de mooiste plekken ter wereld te mogen bezoeken. Dat maakte het moeilijk om er slechts een paar uit te kiezen die er bovenuit steken. Wat elk van die bestemmingen zo speciaal maakt, zijn de unieke ervaringen die ik daar heb gehad, van het dopen van een glamoureus cruiseschip tot bijzondere momenten met mijn gezin. Voor mij draait reizen om het ervaren van nieuwe mensen en plaatsen, en het opnieuw ontdekken van jezelf. Elk van deze bestemmingen biedt een chique omgeving waarin je tot rust kunt komen, je kunt ontspannen en je echt onderdompelen in een nieuwe plek en zijn unieke cultuur."

MSC Cruises biedt echt een wereldwijde ervaring. Deze winter varen 21 moderne schepen van de cruisemaatschappij naar meer dan 190 van de meest populaire bestemmingen ter wereld in 85 verschillende landen. Daaronder ook de plekken die Sophia Loren als absolute aanraders heeft uitgekozen. Van kosmopolitische steden en plaatsen die doordrenkt zijn met cultuur en geschiedenis tot tropische oases dit zijn haar favoriete bestemmingen:

1. New York: Een overvloed aan energie, licht en beroemde bezienswaardigheden: de stad New York zit boordevol ervaringen voor elk type reiziger. Op 7 december 2022 zal Loren de MSC Seascape dopen terwijl het vaartuig ligt aangemeerd in Manhattan. Het is het eerste schip binnen de vloot dat te water wordt gelaten in “de stad die nooit slaapt”. De ceremonie onderstreept de sterke betrokkenheid van MSC Cruises bij de Noord-Amerikaanse cruisemarkt. Zo zal de Brooklyn Cruise Terminal vanaf april 2023 fungeren als thuishaven voor de MSC Meraviglia.

Aanbevolen route: Cruise van 10 nachten in Canada & New England met de MSC Meraviglia

MSC Meraviglia
MSC Meraviglia

2. Barcelona, Spanje: Deze geliefde bestemming vormde het decor voor de doopceremonie van de MSC Splendida in 2009 en is een plek waar Sophia Loren door de jaren heen heel wat vakanties heeft doorgebracht. Met zijn bruisende stadsleven, kunstmusea van wereldklasse en designerrestaurants, bars, galeries en winkels is het geen wonder dat deze stad een van de favoriete chique bestemmingen van het Hollywood-icoon is. Gasten kunnen deze levendige plek bezoeken als onderdeel van een van de populaire Middellandse Zeecruises van MSC Cruises.

Aanbevolen route: Cruise van 7 nachten in de Middellandse Zee aan boord van de MSC Grandiosa

3. De Caraïben: Met ongerepte witte zandstranden, turkooiskleurige wateren en Ocean Cay MSC Marine Reserve - het privé-eiland van de rederij op de Bahama's - is het Caribisch gebied een ideale keuze voor een ontspannende vakantie. In 2021 doopten MSC Cruises en Sophia Loren de MSC Seashore op Ocean Cay om de officiële opening van het eiland op te luisteren. Het unieke privé-eiland en zeereservaat werd gecreëerd om de toewijding van de cruisemaatschappij aan het milieu te onderstrepen. De natuurlijke schoonheid van de Caraïben maakt van dit gebied een van de favoriete bestemmingen van de actrice. MSC Cruises biedt vanaf december 2022 afvaarten naar Ocean Cay en de Caraïben aan boord van haar nieuwste schip, de MSC Seascape.

Aanbevolen route: Cruise van 7 nachten in de Caraïben & Bahamas aan boord van de MSC Seascape

4. Dubai, Verenigde Arabische Emiraten: Met de hoogste gebouwen ter wereld, de meest luxueuze hotels en de meest gedurfde architectuur in combinatie met historische paleizen, is Dubai een bestemming vol betoverende ervaringen en verbluffende uitzichten. In 2021 vormde Dubai het prachtige decor voor de doopceremonie van de MSC Virtuosa. Beschermvrouwe Sophia Loren knipte hier het lint door om de gasten te verwelkomen op het schip.

Aanbevolen route: Cruise van 7 nachten naar Dubai, Abu Dhabi & Qatar met de MSC World Europa

5. De Griekse eilanden: Met hun rijke historische en culturele erfgoed in combinatie met spectaculaire landschappen en prachtige uitgestrekte witte zandstranden, kleine baaien en verborgen inhammen, worden de Griekse eilanden alom gezien als een bestemming die u niet mag missen. In de jaren 50 maakte Sophia Loren het eiland Hydra beroemd. Tijdens het maken van filmopnamen werd ze daar verliefd op de pracht van Griekenland.

Aanbevolen route: Cruise van 6 of 7 nachten in de Middellandse Zee met de MSC Armonia

6. Kopenhagen, Denemarken: Ook Kopenhagen is een populaire filmlocatie van de actrice. Het compacte centrum van de Deense hoofdstad, waar het water nooit ver weg is, ademt een energieke en hippe sfeer. De stad is doordrenkt van een cafécultuur, terwijl topmusea liggen te wachten op reizigers die de unieke kunst en geschiedenis van deze regio willen ontdekken. Excursies van MSC Cruises bieden onder meer de gelegenheid om prachtig aangelegde tuinen te bekijken, openluchtconcerten mee te maken en mooie kastelen te bezoeken. Gasten kunnen deze favoriete stad van Sophia Loren verkennen tijdens verschillende Noord-Europese cruises van de rederij.

Aanbevolen route: Cruise van 7 nachten in Noord-Europa met de MSC Fantasia

7. Napels, Italië Sophia Loren bewaart warme herinneringen aan Napels, de Italiaanse stad waar ze opgroeide. Deze bestemming heeft een bruisende Middellandse Zeehaven en biedt een verscheidenheid aan unieke plekken die erop liggen te wachten om ontdekt te worden. Van historische straatjes tot levendige wijken, de Italiaanse cultuur is in de thuisstad van de gevierde actrice om elke hoek te vinden. De reizen van MSC Cruises in het Middellandse Zeegebied bieden excursies naar Pompeï een van de belangrijkste commerciële centra in Campania en de plek van de uitbarsting van de Vesuvius.

Aanbevolen route: Cruise van 6 of 7 nachten in de Middellandse Zee met de MSC Bellissima


Over MSC Cruises

MSC Cruises is het op twee na grootste cruisemerk ter wereld en toonaangevend in Europa, Zuid-Amerika, de Golfregio en Zuidelijk Afrika, met een groter marktaandeel en meer ingezette capaciteit dan welke andere speler dan ook. Het is ook het snelst groeiende wereldwijde cruisemerk met een sterke aanwezigheid in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en het Verre Oosten.

MSC Cruises, dat hoofdkantoor houdt in de Zwitserse stad Genève, is een van de twee merken die onderdeel vormen van de cruise divisie van MSC Group, het toonaangevende Zwitserse scheepvaart- en logistiekconglomeraat met een maritieme geschiedenis die meer dan 300 jaar teruggaat. Het eigentijdse merk MSC Cruises heeft een moderne vloot van 19 schepen en heeft daarnaast wereldwijd aanzienlijk geïnvesteerd in toekomstige nieuwe schepen. De vloot zal naar verwachting groeien tot 23 cruiseschepen in 2025, terwijl er al opties zijn genomen voor de bestelling van nog eens zes schepen tot 2030.

MSC Cruises biedt haar gasten een verrijkende, meeslepende en veilige cruise-ervaring die is geïnspireerd op het Europese erfgoed van het bedrijf. Aan boord kan men genieten van internationale gerechten, entertainment van wereldklasse, bekroonde familieprogramma’s en de allernieuwste gebruiksvriendelijke technologie. U kunt hier klikken om meer te lezen over de routes van MSC Cruises en de ervaring aan boord van haar schepen.

Voor de onderneming staan de gezondheid en veiligheid van haar gasten en bemanning altijd voorop, evenals die van de gemeenschappen op de bestemmingen die worden aangedaan. In augustus 2020 implementeerde MSC Cruises een nieuw uitgebreid en robuust gezondheids- en veiligheidsprotocol, waardoor zij als eerste grote cruisemaatschappij naar zee kon terugkeren. U kunt hier klikken om meer te lezen over het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises.

MSC Cruises zet zich al geruime tijd in voor het milieu en heeft als langetermijndoelstelling om in 2050 een netto nuluitstoot voor haar activiteiten te hebben bereikt. Het bedrijf is ook een belangrijke investeerder in geavanceerde milieuvriendelijke maritieme technologieën, met als doel om de versnelde ontwikkeling en beschikbaarheid ervan in de hele sector te ondersteunen. U kunt hier klikken om meer te lezen over het milieu-engagement van het bedrijf. ​

Tot slot kunt u hier klikken om meer te lezen over de MSC Foundation, de eigen organisatie van de MSC Group die zich inzet voor natuurbehoud, humanitaire hulp en cultuur.


Voor meer informatie:
RCA Group I Ellen Haselaars I ellen.haselaars@rca.be I +32 474 59 35 13

RCA Group I Yasmine Dewaele I yasmine.dewaele@rca.be I +32 475 96 17 84

MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I press@msccruises.be I +32 2 334 94 00 I www.msccruises.be