MSC GROUP, MSC FOUNDATION EN MERCY SHIPS INTERNATIONAL bundelen krachten voor de bouw van een nieuw ziekenhuisschip

Het nieuwe, speciaal gebouwde ziekenhuisschip zal de impact van Mercy Ships' levensveranderende operaties, anesthesie en onderwijs in chirurgie vergroten voor de toekomstige generaties patiënten en gezondheidswerkers in Afrika, ten zuiden van de Sahara.

Genève, Zwitserland - 22 april 2024 – Een baanbrekende overeenkomst tussen MSC Group, MSC Foundation en de liefdadigheidsinstelling Mercy Ships International bereidt de bouw voor van een gloednieuw hospitaalschip dat jaarlijks gratis chirurgie en training zal verstrekken aan duizenden mensen in Afrika.

Op 8 april rondden de voorzitter van MSC Group en MSC Foundation, kapitein Gianluigi Aponte, Diego Aponte, voorzitter van MSC Group en lid van de raad van bestuur van MSC Foundation, en oprichter Don Stephens van Mercy Ships een overeenkomst af om dit nieuwe project te starten met een genereuze donatie van MSC Foundation. Dit weerspiegelt de toewijding van de visionaire leiders om de toegang tot kritieke gezondheidszorg voor de komende generaties te ondersteunen.

"Ik heb een deel van mijn kindertijd en vroege jaren doorgebracht in de scheepvaartindustrie in de Hoorn van Afrika, een regio die me nauw aan het hart ligt. Ik heb uit eerste hand de uitdagingen gezien waarmee veel lokale gemeenschappen daar worden geconfronteerd, en dit heeft mijn overtuiging gevormd dat het verbeteren van de beschikbaarheid van gezondheidszorg een echte en blijvende impact voor hen zou hebben. Het is buitengewoon bevredigend geweest om met Don te werken en deze cruciale ondersteuning te bieden via zijn unieke organisatie Mercy Ships. Onze samenwerking heeft al buitengewone resultaten opgeleverd en nu staan we op het punt om hun vloot uit te breiden om deze ondersteuning te vergroten. Ik kijk er echt naar uit om dit nieuwe schip te zien uitvaren om meer gemeenschappen in heel Afrika te helpen" aldus kapitein Aponte, oprichter van de MSC Group.

Sinds de oprichting van Mercy Ships in 1978 heeft de organisatie meer dan 117.000 transformationele gespecialiseerde chirurgische ingrepen uitgevoerd. Deze chirurgische ingrepen omvatten maxillofaciale reconstructies, contractuurvermindering voor ernstige brandwonden, correctie van orthopedische problemen bij kinderen, reparatie van gespleten lippen en gehemelten, oogheelkunde en tandheelkundige diensten. Mercy Ships, een niet-gouvernementele organisatie, zet zich ook in om de capaciteiten van lokale gezondheidszorgsystemen te vergroten door middel van duurzaam ontworpen chirurgische onderwijs-, opleidings- en voorlichtingsprogramma's. Mercy Ships heeft aanvullende training gegeven aan meer dan 54.300 lokale professionals in hun vakgebied.

Door de vloot uit te breiden met een nieuw, speciaal gebouwd ziekenhuisschip, ontworpen volgens dezelfde specificaties als de Global Mercy™ met een focus op speciale trainingsruimtes, kan Mercy Ships haar capaciteit vergroten om samen te werken met gastlanden op het gebied van training en belangenbehartiging.

De noodzaak om de toegang tot chirurgische zorg en chirurgisch onderwijs in Afrika ten zuiden van de Sahara te versnellen, blijft overduidelijk. In zijn welkomstwoord op de recente conferentie van het West African College of Surgeons (WACS) in Freetown verklaarde vicepresident Mohamed Juldeh Jalloh van Sierra Leone dat het land nog steeds worstelt met 91% onvervulde chirurgische behoeften. Hij benadrukte de reeds geboekte vooruitgang en drong aan op samenwerking om de chirurgische tekorten aan te pakken.

Don Stephens, oprichter van Mercy Ships, bevestigde de visie van Mercy Ships om Afrikaanse landen te voorzien van veilige chirurgische zorg en onderwijs. "De investering van velen over de hele wereld in een vloot ziekenhuisschepen zal worden versterkt door de toekomst van ons nieuwe op maat gemaakte schip. De missie van Mercy Ships om Hoop en Genezing te brengen is alleen mogelijk door de vrijgevigheid van onze partners en vrijwillige bemanning, en de voorziening van God. Vandaag ben ik MSC dankbaar voor hun steun."

Het exploiteren van ziekenhuisschepen houdt in dat grote hoeveelheden essentiële voorraden over oceanen en zeeën worden vervoerd om chirurgische en trainingsactiviteiten continu te ondersteunen. MSC en Mercy Ships zijn sinds 2011 partners, waarbij de MSC Group zorgt voor logistieke ondersteuning en containerlevering van voorraden in alle havens waar de schepen worden ingezet. De infrastructurele ondersteuning en logistieke expertise die door de teams in Afrika wordt geboden, varieert van MSC's lokale scheepsagentschap en MSC- en TiL-terminals voor de afhandeling van vracht tot de logistieke diensten, opslag en binnenlandse transportdiensten van MSC en MEDLOG. Daarnaast heeft MSC uitgebreid technisch advies en ervaring geboden ter voorbereiding op het nieuwe schip, waarbij zij samenwerken met Mercy Ships om een ontwerp te ontwikkelen dat de efficiëntie voor de behoeften van de organisatie zal verbeteren.

Het nieuwe schip heeft leefruimtes voor ongeveer 600 bemanningsleden en gasten aan boord. Het ziekenhuis zal twee dekken en 7.000 vierkante meter beslaan, met zes operatiekamers, een volledig uitgerust laboratorium en ultramoderne trainingsruimtes zoals een simulatielab. Dit maakt het voor Mercy Ships mogelijk om lokale chirurgische systemen te versterken tijdens de 10 maanden dat het in de haven ligt.

Gert van de Weerdhof, CEO van Mercy Ships zei: "Dit nieuwe hospitaalschip brengt state-of-the-art apparatuur en faciliteiten om de naties die we dienen te ondersteunen. Dit nieuwe schip en haar toekomstige bemanning zullen het mogelijk maken om te voldoen aan chirurgische behoeften, terwijl gastlanden worden ondersteund bij het ontwikkelen van gezondheidszorgsystemen met hun volgende generatie medische professionals."
Diego Aponte, voorzitter van de MSC Group en lid van de raad van bestuur van de MSC Foundation, zei: "Ik ben altijd gepassioneerd geweest over Afrika en ik was getroffen door de buitengewone en eervolle aard van Don's initiatief toen het voor het eerst werd gepresenteerd, en dit deed me op een significante manier betrokken willen worden. Mercy Ships biedt tastbare en concrete steun aan duizenden gezinnen in de regio, en met de belangrijke aanwezigheid van de MSC Groep daar hebben we de plicht om iets terug te geven aan de lokale gemeenschappen. Dit schip is weer een mijlpaal in onze visie om het Afrikaanse continent te ondersteunen bij het bereiken van een werkelijk welvarende en duurzame bestemming."
Daniela Picco, uitvoerend directeur MSC Foundation, zei: "We zijn ontzettend trots op onze steun aan Mercy Ships door middel van subsidies en donaties in natura en op de transformerende impact die hun gratis diensten en trainingen hebben gehad op 18.000 medische professionals en gemeenschapsleiders, en 30.300 patiënten van alle leeftijden door middel van 33.200 operaties sinds 2011.Toen de discussie begon met de oprichter van Mercy Ships, Don Stephens, om samen een nieuw schip te bouwen, was ik verheugd om deze baanbrekende verbintenis mogelijk te maken om Mercy Ships de komende decennia te begeleiden."

Mercy Ships - Presentation.mp4

MP4 - 264 Mb

Over MSC Foundation

De MSC Foundation, met het hoofdkantoor in Genève, Zwitserland, is de filantropische entiteit van MSC Group. De stichting is in 2018 opgericht door de familie Aponte en steunt doelen op het gebied van milieubehoud, gemeenschapsondersteuning, onderwijs en noodhulp. Haar missie is om MSC's wereldwijde bereik en kennis van de zee te gebruiken om actie te ondernemen die bijdraagt aan het beschermen en koesteren van de blauwe planeet en haar mensen. Ga voor meer informatie naar: www.mscfoundation.org en volg ons op LinkedIn, Facebook en Instagram.


Over MSC Mediterranean Shipping Company

MSC Mediterranean Shipping Company, met hoofdkantoor in Genève, Zwitserland, is een wereldleider in transport en logistiek, in privébezit en opgericht in 1970 door Gianluigi Aponte. Als één van 's werelds grootste containerrederijen heeft MSC 675 kantoren in 155 landen wereldwijd en biedt de MSC Group werk aan bijna 200.000 mensen. Met toegang tot een geïntegreerd netwerk van weg-, spoor-, lucht- en zeetransportmiddelen dat zich over de hele wereld uitstrekt, is het bedrijf trots op het leveren van wereldwijde service met lokale kennis. De scheepvaartlijn van MSC vaart op meer dan 300 handelsroutes, doet 520 havens aan en streeft naar net zero decarbonisatie in 2050. Ga voor meer informatie over onze reis naar net-nul ga naar: www.msc.com/sustainability


Over MSC Mercy Ships

Mercy Ships beheert ziekenhuisschepen die gratis operaties en andere gezondheidszorg bieden aan mensen die weinig toegang hebben tot veilige medische zorg. Mercy Ships is een internationale, op geloof gebaseerde organisatie die zich de afgelopen dertig jaar volledig heeft gericht op samenwerking met Afrikaanse landen. Mercy Ships werkt samen met partners in het land en biedt ook aanvullende training aan lokale gezondheidswerkers en ondersteunt de bouw van medische infrastructuur in het land om een blijvende impact te hebben.

Elk jaar dienen meer dan 3.000 vrijwillige professionals uit meer dan 60 landen aan boord van 's werelds twee grootste niet-gouvernementele ziekenhuisschepen, de Africa Mercy®en de Global Mercy™. Professionals zoals chirurgen, tandartsen, verpleegkundigen, gezondheidstrainers, koks en ingenieurs zetten hun tijd en vaardigheden in om de toegang tot veilige chirurgische, verloskundige en anesthetische zorg te versnellen. Mercy Ships is opgericht in 1978 en heeft kantoren in 16 landen en een Afrika Service Center in Dakar, Senegal. Ga voor meer informatie naar mercyships.org en volg @MercyShips op sociale media.


Media Aanvragen

MSC Foundation

Kim Mancini – kim.mancini@mscfoundation.org +41 76 249 8434 

www.mscfoundation.org

 

MSC Mediterranean Shipping Company SA

Giles Read – giles.read@msc.com ​ +41 79 797 3351

www.msc.com/sustainability

 

Mercy Ships International

Anne Buckland – anne.buckland@mercyships.org

https://mercyships.org

 

Mercy Ships US

Laura Rebouche – laura.rebouche@mercyships.org

https://mercyships.org


Over MSC Cruises

MSC Cruises, met het hoofdkantoor in Genève, Zwitserland, is 's werelds op twee na grootste cruisemaatschappij en marktleider in Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika, met een sterke en groeiende aanwezigheid in Noord-Amerika en het Verre Oosten.

De vloot van MSC Cruises bestaat uit 22 moderne schepen met drie nieuwe schepen die in 2025, 2026 en 2027 worden gelanceerd.

Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen over de hele wereld, biedt cruises aan op vijf continenten, doet meer dan 300 bestemmingen aan en verwelkomt meer dan 180 verschillende nationaliteiten aan boord.

MSC Cruises is vastbesloten om de uitstoot van broeikasgassen voor haar maritieme activiteiten tegen 2050 tot netto nul te herleiden.

Voor meer informatie over MSC Cruises, klik hier.


Meer informatie

RCA Group I Marie Piton I marie.piton@rca.be I +32 473 23 82 78

MSC Cruises Benelux I Wim Willems I wim.willems@msccruises.be I +32 472 02 06 83