MSC Cruises zorgt voor unicum met de start van twee onvergetelijke World Cruises

  • Vandaag vertrekken twee schepen van MSC Cruises tegelijkertijd voor een cruise rond de wereld – iets dat nooit eerder is vertoond in de sector
  • Cruisemaatschappij verwelkomt meer dan 5.000 gasten voor een reis rond de wereld aan boord van de MSC Magnifica en MSC Poesia
MSC World Cruises: MSC Poesia en MSC Magnifica
MSC World Cruises: MSC Poesia en MSC Magnifica

Genève, Zwitserland – 5 januari 2023: MSC Cruises, het op twee na grootste en snelst groeiende cruisemerk ter wereld, wenst de gasten aan boord van de MSC Poesia en MSC Magnifica een goede reis toe. Beide schepen vertrokken vandaag uit Genua, Italië, voor gelijktijdige World Cruises – een primeur in de sector.

De twee schepen varen het begin van hun cruises samen, maar nemen aan de rand van de Middellandse Zee afscheid van elkaar om vervolgens via verschillende routes rond de wereld te reizen. Gasten zullen de wereld ontdekken terwijl ze hun koffers uitgepakt kunnen laten tijdens hun onvergetelijke 119-daagse reis aan boord van de MSC Magnifica en 117-daagse reis met de MSC Poesia.

Tijdens hun cruise zullen gasten niet alleen de meest spectaculaire bestemmingen ter wereld bezoeken, maar de wereld ook ontdekken via hun smaakpapillen. Naast de hoogwaardige internationale dineermogelijkheden aan boord, kunnen ze tijdens de World Cruises 2023 iets extra speciaals beleven met menu’s die zijn samengesteld door bekroonde chefs.

Deze chefs uit diverse delen van de wereld, zullen op verschillende momenten tijdens de cruises aan boord komen om complete drie- of vier gangenmenu’s te bereiden die elk het allerbeste van hun lokale keuken laten zien.

Om de ervaringen van de gasten nog verder te verrijken heeft MSC Cruises ook met zorg een speciaal programma samengesteld met tal van uiteenlopende activiteiten, variërend van ijsbeeldhouwen tot champagne proeven, een breed scala aan gastlezingen over gespecialiseerde onderwerpen, meer dan 30 verschillende grootschalige shows, gastoptredens plus danslessen, taalklassen en nog veel meer!

Gasten die in 2023 nog tal van wereldlocaties willen ontdekken, kunnen de laatste beschikbare kajuiten boeken op deeltrajecten van de MSC World Cruises 2023. Voor meer informatie, klik hier.

Er zijn nog steeds kajuiten beschikbaar voor de MSC World Cruise 2024 die in januari 2024 van start gaat en een prachtige, gloednieuwe route biedt die 52 fantastische bestemmingen in 31 verschillende landen omvat. De reis voert door de Middellandse Zee en de Rode Zee, Zuid-Amerika, de Caraïben, de VS & Canada, waarna wordt teruggekeerd naar Europa via Groenland en IJsland.

Meer informatie kunt u hier vinden.


Over MSC Cruises

MSC Cruises is het op twee na grootste cruisemerk ter wereld en toonaangevend in Europa, Zuid-Amerika, de Golfregio en Zuidelijk Afrika, met een groter marktaandeel en meer ingezette capaciteit dan welke andere speler dan ook. Het is ook het snelst groeiende wereldwijde cruisemerk met een sterke aanwezigheid in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en het Verre Oosten.

MSC Cruises, dat hoofdkantoor houdt in de Zwitserse stad Genève, is een van de twee merken die onderdeel vormen van de cruise divisie van MSC Group, het toonaangevende Zwitserse scheepvaart- en logistiekconglomeraat met een maritieme geschiedenis die meer dan 300 jaar teruggaat. Het eigentijdse merk MSC Cruises heeft een moderne vloot van 19 schepen en heeft daarnaast wereldwijd aanzienlijk geïnvesteerd in toekomstige nieuwe schepen. De vloot zal naar verwachting groeien tot 23 cruiseschepen in 2025, terwijl er al opties zijn genomen voor de bestelling van nog eens zes schepen tot 2030.

MSC Cruises biedt haar gasten een verrijkende, meeslepende en veilige cruise-ervaring die is geïnspireerd op het Europese erfgoed van het bedrijf. Aan boord kan men genieten van internationale gerechten, entertainment van wereldklasse, bekroonde familieprogramma’s en de allernieuwste gebruiksvriendelijke technologie. U kunt hier klikken om meer te lezen over de routes van MSC Cruises en de ervaring aan boord van haar schepen.

Voor de onderneming staan de gezondheid en veiligheid van haar gasten en bemanning altijd voorop, evenals die van de gemeenschappen op de bestemmingen die worden aangedaan. In augustus 2020 implementeerde MSC Cruises een nieuw uitgebreid en robuust gezondheids- en veiligheidsprotocol, waardoor zij als eerste grote cruisemaatschappij naar zee kon terugkeren. U kunt hier klikken om meer te lezen over het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises.

 MSC Cruises zet zich al geruime tijd in voor het milieu en heeft als langetermijndoelstelling om in 2050 een netto nuluitstoot voor haar activiteiten te hebben bereikt. Het bedrijf is ook een belangrijke investeerder in geavanceerde milieuvriendelijke maritieme technologieën, met als doel om de versnelde ontwikkeling en beschikbaarheid ervan in de hele sector te ondersteunen. U kunt hier klikken om meer te lezen over het milieu-engagement van het bedrijf. 

Tot slot kunt u hier klikken om meer te lezen over de MSC Foundation, de eigen organisatie van de MSC Group die zich inzet voor natuurbehoud, humanitaire hulp en cultuur.


Voor meer informatie:

RCA Group I Yasmine Dewaele I yasmine.dewaele@rca.be I +32 475 96 17 84

MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I press@msccruises.be I +32 2 334 94 00 I www.msccruises.be