MSC Cruises verwelkomt een nieuw schip, MSC Seascape !

 • Nieuw vlaggenschip heeft tal van buitenruimtes, perfect voor een uitstapje naar de Caraïben
 • Tweede nieuwe cruiseschip voor MSC Cruises in 2022, waardoor de vloot nu 21 schepen telt
 • De MSC Seascape beschikt over enkele van de nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologieën die momenteel op zee te vinden zijn, wat de aanhoudende focus op duurzaamheid van de cruisemaatschappij onderstreept

Monfalcone, Italië – 16 november 2022 – Vandaag nam MSC Cruises officieel haar nieuwe vlaggenschip in ontvangst, de opvallende MSC Seascape met volop entertainmentopties – het grootste cruiseschip dat ooit in Italië werd gebouwd. ​ De oplevering vond plaats in aanwezigheid van reder Gianluigi Aponte, de oprichter en uitvoerend voorzitter van de MSC Group. Bij de ceremonie waren ook Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, Pierroberto Folgiero, CEO van Fincantieri, en andere regionale en lokale autoriteiten, hoogwaardigheidsbekleders, belangrijke reisadviespartners en media aanwezig. Tijdens de ceremonie, een eerbetoon aan eeuwenoude maritieme tradities, overhandigde Cristiano Bazzara, directeur van de scheepswerf van Fincantieri, aan kapitein Roberto Leotta van de MSC Seascape een ampul met daarin het water dat het eerst de romp van het schip raakte toen het eerder dit jaar te water werd gelaten.

MSC Seascape
MSC Seascape

Chief Executive Officer Gianni Onorato van MSC Cruises: “De MSC Seascape is het tweede schip dat we dit jaar in de vaart nemen, wat de omvang van onze moderne vloot op 21 schepen brengt. We zijn er trots op om dit tweede Seaside EVO-schip binnen onze vloot te verwelkomen, dat de innovatieve Seaside-klasse completeert. De MSC Seascape wil gasten verbinden met de zee. Ze biedt een schat aan buitenruimtes zodat gasten kunnen genieten van het prachtige natuurschoon van de Caraïben, waar ze haar eerste seizoen zal doorbrengen. Het opvallende ontwerp van het schip met bijna 13.000 m2 aan buitenruimte en een uitgestrekte promenade langs de waterkant, nodigt gasten uit om te genieten van hun reis naar het Caribisch gebied en even alles los te laten.”

In aanwezigheid van tal van beroemdheden wordt op woensdag 7 december 2022 een doopceremonie gehouden die de kenmerkende Europese stijl en glamour van MSC Cruises naar de Big Apple brengt. Vanuit New York zet de MSC Seascape vervolgens koers naar Miami voor een eerste seizoen in de Caraïben. Het schip, met haar iconische design, waslijst aan fantastische kenmerken en bijna 13.000 m2 aan buitenruimte, is bijzonder geschikt voor het warme en zonnige weer in de regio. De MSC Seascape is het tweede schip in de Seaside EVO-klasse binnen de vloot van MSC Cruises. Het is tevens het vierde vaartuig van de maatschappij in de uiterst innovatieve Seaside-klasse, die Caribische cruises voor haar gasten naar een nieuw niveau heeft getild sinds in 2017 de MSC Seaside werd gelanceerd in Miami. De MSC Seascape bewijst dat de cruisemaatschappij zich inzet om haar gasten telkens weer een nog betere ervaring te bieden als een nieuw schip aan de vloot wordt toegevoegd. Met een vernieuwd entertainmentaanbod, de meest recente technologie en ontwerpelementen en alle favoriete kenmerken die de Seaside-klasse speciaal maken, zorgt de MSC Seascape ervoor dat gasten een unieke reis zullen beleven.

Nieuwe horizonten op zee

De MSC Seascape biedt een meeslepende ervaring die gasten echt verbindt met de zee door het prachtige design en de indrukwekkende buitenruimtes voor ontspanning, dineren en entertainment. Tot de belangrijkste hoogtepunten behoren:

 • Technologisch geavanceerde entertainmentopties aan boord, waaronder de ROBOTRON – een opwindende amusementsattractie die de adembenemende sensatie biedt van een achtbaan op zee in combinatie met een gepersonaliseerde muziekervaring met een DJ
 • Spectaculair entertainment, met zes fantasierijke nieuwe producties en 98 uur aan exclusief entertainment met interactieve elementen
 • 700 vierkante meter aan speciale kinderruimtes en geavanceerde amusementsopties, met nieuw ontworpen zones voor kinderen van 0 tot 17 jaar oud
 • 2.270 kajuiten, met keuze uit 12 verschillende soorten suites en kajuiten met balkon (waaronder de begeerde achtersuites op alle schepen in de Seaside-klasse)
 • 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges met volop mogelijkheden om in de open lucht te eten en drinken
 • Zes zwembaden, waaronder een prachtige infinity pool op het achterdek met een fantastisch uitzicht op de oceaan
 • De grootste en meest luxueuze MSC Yacht Club binnen de vloot van MSC Cruises, met een oppervlak van ongeveer 3.000 vierkante meter en een adembenemend uitzicht op de oceaan vanaf de voorzijde van het schip
 • Een uitgebreide, 1.772 meter lange promenade langs de waterkant die gasten dichter bij de oceaan brengt
 • Een spectaculaire Brug der Zuchten met glazen vloer op dek 16, die een unieke blik op de zee biedt

De MSC Seascape biedt twee verschillende cruises van 7 nachten in de Caraïben aan, met vertrek vanuit Miami:

 • Oostelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek aan
 • Westelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica aan

De nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologie

Het schip past de nieuwste milieutechnologieën toe, waaronder SCR-systemen (Selective Catalytic Reduction) op elk van de vier Wartsila 14V 46F-motoren om de uitstoot van stikstofoxide tot wel 90 procent te verlagen door dit gas om te zetten in onschadelijke stikstof en water. Het hybride uitlaatgasreinigingssysteem van de MSC Seascape zal 98 procent van de zwaveloxide uit de emissies verwijderen.

Het schip is uitgerust met de beste afvalwaterbehandelingssystemen in zijn klasse, met zuiveringsnormen die hoger liggen dan die van de meeste afvalwaterbehandelingsinstallaties aan land. Het is ook voorzien van geavanceerde afvalbeheersystemen, door de Amerikaanse kustwacht goedgekeurde ballastwaterbehandelingssystemen, de nieuwste technologische systemen ter voorkoming van olieverlies uit machineruimten, en diverse effectieve verbeteringen op het gebied van de energie-efficiëntie – van warmteterugwinningssystemen tot energiebesparende led-verlichting.

Het schip zal beschikken over een beheersysteem voor onder het wateroppervlak geproduceerde geluiden om de mogelijke effecten op zeezoogdieren te verminderen en isoleren.

Klik hier om meer te weten te komen over de MSC Seascape


Over MSC Cruises

MSC Cruises is het op twee na grootste cruisemerk ter wereld en toonaangevend in Europa, Zuid-Amerika, de Golfregio en Zuidelijk Afrika, met een groter marktaandeel en meer ingezette capaciteit dan welke andere speler dan ook. Het is ook het snelst groeiende wereldwijde cruisemerk met een sterke aanwezigheid in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en het Verre Oosten.

MSC Cruises, dat hoofdkantoor houdt in de Zwitserse stad Genève, is een van de twee merken die onderdeel vormen van de cruise divisie van MSC Group, het toonaangevende Zwitserse scheepvaart- en logistiekconglomeraat met een maritieme geschiedenis die meer dan 300 jaar teruggaat. Het eigentijdse merk MSC Cruises heeft een moderne vloot van 19 schepen en heeft daarnaast wereldwijd aanzienlijk geïnvesteerd in toekomstige nieuwe schepen. De vloot zal naar verwachting groeien tot 23 cruiseschepen in 2025, terwijl er al opties zijn genomen voor de bestelling van nog eens zes schepen tot 2030.

MSC Cruises biedt haar gasten een verrijkende, meeslepende en veilige cruise-ervaring die is geïnspireerd op het Europese erfgoed van het bedrijf. Aan boord kan men genieten van internationale gerechten, entertainment van wereldklasse, bekroonde familieprogramma’s en de allernieuwste gebruiksvriendelijke technologie. U kunt hier klikken om meer te lezen over de routes van MSC Cruises en de ervaring aan boord van haar schepen.

Voor de onderneming staan de gezondheid en veiligheid van haar gasten en bemanning altijd voorop, evenals die van de gemeenschappen op de bestemmingen die worden aangedaan. In augustus 2020 implementeerde MSC Cruises een nieuw uitgebreid en robuust gezondheids- en veiligheidsprotocol, waardoor zij als eerste grote cruisemaatschappij naar zee kon terugkeren. U kunt hier klikken om meer te lezen over het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises.

MSC Cruises zet zich al geruime tijd in voor het milieu en heeft als langetermijndoelstelling om in 2050 een netto nuluitstoot voor haar activiteiten te hebben bereikt. Het bedrijf is ook een belangrijke investeerder in geavanceerde milieuvriendelijke maritieme technologieën, met als doel om de versnelde ontwikkeling en beschikbaarheid ervan in de hele sector te ondersteunen. U kunt hier klikken om meer te lezen over het milieu-engagement van het bedrijf. 

Tot slot kunt u hier klikken om meer te lezen over de MSC Foundation, de eigen organisatie van de MSC Group die zich inzet voor natuurbehoud, humanitaire hulp en cultuur.


Voor meer informatie

RCA Group I Ellen Haselaars I ellen.haselaars@rca.be I +32 474 59 35 13
RCA Group I Yasmine Dewaele I yasmine.dewaele@rca.be I +32 475 96 17 84

MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I press@msccruises.be I +32 2 334 94 00 I www.msccruises.be