MSC Cruises lanceert nieuwste vlaggenschip, MSC Seascape

tijdens spetterende ceremonie in Manhattan, New York

  • Het nieuwste schip in de vloot van MSC Cruises was op 7 december 2022 officieel gedoopt tijdens een traditionele maritieme ceremonie die werd bijgewoond door VIP's, belangrijke reispartners en wereldwijde media
  • Vanwege de continue groei van het merk in Noord-Amerika en om de introductie van New York als nieuwe thuishaven van MSC Cruises luister bij te zetten, werd het schip gedoopt in de Manhattan Cruise Terminal
  • De MSC Seascape gaat in de Caraïben varen en biedt gasten daar een meeslepende en verrijkende ervaring aan boord van een innovatief en elegant nieuw schip
MSC SEASCAPE
MSC SEASCAPE

New York, VS - 7 december 2022. MSC Cruises, het op twee na grootste en snelst groeiende cruisemerk ter wereld, heeft vanavond de MSC Seascape verwelkomd binnen haar vloot van innovatieve en glamoureuze schepen. Het nieuwste vlaggenschip van de maatschappij werd officieel gedoopt in de Manhattan Cruise Terminal van New York ter ere van het feit dat deze stad vanaf april 2023 tot haar thuishavens gaat behoren. Hierdoor zullen gasten van MSC Cruises uit Noord-Amerika en de rest van de wereld uit nog meer Noord-Amerikaanse inschepingshavens en routes kunnen kiezen.

Het evenement werd bijgewoond door meer dan 3.000 gasten, waaronder VIP's, belangrijke reispartners en wereldwijde media, evenals het topmanagement van de cruisedivisie van de onderneming en van het moederbedrijf, de MSC Group.

Een van de hoogtepunten tijdens de traditionele maritieme ceremonie was een prachtig optreden van de internationale singer-songwriter Matteo Bocelli, die nog geen maand geleden ook al te horen was tijdens de doopceremonie van de MSC World Europa.

Beschermvrouwe van de MSC Cruises vloot en internationaal filmicoon Sophia Loren zegende het schip virtueel terwijl Alexa Aponte-Vago, dochter van MSC Group's oprichter en executive chairman Gianluigi Aponte, het traditionele doorknippen van het lint verrichtte om het schip officieel een naam te geven. Loren deelde haar gelukswensen voor het nieuwe schip en merkte op: "Een van de hoogtepunten van de afgelopen 20 jaar was het officiëren van de doop van de MSC Cruises vloot, niet alleen omdat de Apontes als familie voor mij zijn geworden, maar ook omdat MSC altijd een speciale plaats in mijn hart heeft ingenomen. ​ Laat mij de MSC Seascape, haar geweldige bemanning en al haar passagiers zegenen."

Na de ceremonie genoten de gasten van een gastronomisch galadiner, gevolgd door een opvallend optreden van de internationale Grammy Award-winnaar zanger/songwriter Ne-Yo.

De MSC Seascape wordt het 21ste schip binnen de vloot van MSC Cruises en is het tweede schip dat is gelanceerd in minder dan een maand tijd, na de presentatie van de MSC World Europa in november. Spoedig zal ook het tweede LNG-aangedreven schip van de maatschappij volgen, de MSC Euribia, die in juni 2023 in de vaart wordt genomen.

Over de MSC Seascape

Het innovatieve ontwerp van de MSC Seascape biedt gasten een ongeëvenaarde cruise-ervaring met prachtige gelegenheden en locaties om nieuwe horizonten op zee te verkennen. Het schip heeft 2.270 kajuiten, met keuze uit 12 verschillende soorten ‘staterooms’ en suites; 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges; zes zwembaden, waaronder een prachtige infinity pool op het achterdek; een uitgestrekte promenade langs de waterkant; een spectaculaire Brug der Zuchten op dek 16, die een adembenemend uitzicht op de oceaan biedt; en een van de meest luxueuze Yacht Clubs binnen de gehele vloot. Gasten die met de MSC Seascape varen, kunnen genieten van 98 uur aan live entertainment per cruise en van geavanceerde amusementsopties, waaronder de ROBOTRON, een opwindende attractie die voor het eerst op zee wordt aangeboden.

Omdat MSC Cruises zich sterk inzet voor duurzaamheid, beschikt de MSC Seascape ook over de nieuwste milieutechnologieën. Deze omvatten de beste afvalwaterbehandelingssystemen in hun soort, met zuiveringsnormen die hoger liggen dan die van de meeste afvalwaterbehandelingsinstallaties aan land, en SCR-systemen (Selective Catalytic Reduction) om de uitstoot van stikstofoxide tot wel 90 procent te verlagen door dit gas om te zetten in onschadelijke stikstof en water.

De MSC Seascape vertrok op 8 december uit New York naar haar nieuwe thuishaven Miami. Daar begint ze aan haar eerste seizoen van cruises naar het Caribisch gebied en de Bahama’s. Het nieuwe vlaggenschip voor de VS biedt twee contrasterende vaarroutes aan:

  • Oostelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek aan
  • Westelijke Caraïben: Doet Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica aan

Meer informatie over de MSC Seascape vindt u hier.


Over MSC Cruises

MSC Cruises is het op twee na grootste cruisemerk ter wereld en toonaangevend in Europa, Zuid-Amerika, de Golfregio en Zuidelijk Afrika, met een groter marktaandeel en meer ingezette capaciteit dan welke andere speler dan ook. Het is ook het snelst groeiende wereldwijde cruisemerk met een sterke aanwezigheid in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en het Verre Oosten.

MSC Cruises, dat hoofdkantoor houdt in de Zwitserse stad Genève, is een van de twee merken die onderdeel vormen van de cruise divisie van MSC Group, het toonaangevende Zwitserse scheepvaart- en logistiekconglomeraat met een maritieme geschiedenis die meer dan 300 jaar teruggaat. Het eigentijdse merk MSC Cruises heeft een moderne vloot van 19 schepen en heeft daarnaast wereldwijd aanzienlijk geïnvesteerd in toekomstige nieuwe schepen. De vloot zal naar verwachting groeien tot 23 cruiseschepen in 2025, terwijl er al opties zijn genomen voor de bestelling van nog eens zes schepen tot 2030.

MSC Cruises biedt haar gasten een verrijkende, meeslepende en veilige cruise-ervaring die is geïnspireerd op het Europese erfgoed van het bedrijf. Aan boord kan men genieten van internationale gerechten, entertainment van wereldklasse, bekroonde familieprogramma’s en de allernieuwste gebruiksvriendelijke technologie. U kunt hier klikken om meer te lezen over de routes van MSC Cruises en de ervaring aan boord van haar schepen.

Voor de onderneming staan de gezondheid en veiligheid van haar gasten en bemanning altijd voorop, evenals die van de gemeenschappen op de bestemmingen die worden aangedaan. In augustus 2020 implementeerde MSC Cruises een nieuw uitgebreid en robuust gezondheids- en veiligheidsprotocol, waardoor zij als eerste grote cruisemaatschappij naar zee kon terugkeren. U kunt hier klikken om meer te lezen over het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises.

MSC Cruises zet zich al geruime tijd in voor het milieu en heeft als langetermijndoelstelling om in 2050 een netto nuluitstoot voor haar activiteiten te hebben bereikt. Het bedrijf is ook een belangrijke investeerder in geavanceerde milieuvriendelijke maritieme technologieën, met als doel om de versnelde ontwikkeling en beschikbaarheid ervan in de hele sector te ondersteunen. U kunt hier klikken om meer te lezen over het milieu-engagement van het bedrijf. 

Tot slot kunt u hier klikken om meer te lezen over de MSC Foundation, de eigen organisatie van de MSC Group die zich inzet voor natuurbehoud, humanitaire hulp en cultuur.


Voor meer informatie

RCA Group I Ellen Haselaars I ellen.haselaars@rca.be I +32 474 59 35 13
RCA Group I Yasmine Dewaele I yasmine.dewaele@rca.be I +32 475 96 17 84

MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I press@msccruises.be I +32 2 334 94 00 I www.msccruises.be