MSC CRUISES LANCEERT DUURZAME EXCURSIES MET POSITIEVE IMPACT OP MILIEU & SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

PROTECTOURS: EEN MILIEUBEWUSTE VAKANTIE

BRUSSEL, 5 FEBRUARI 2020 - MSC Cruises, 's werelds snelst groeiende cruiserederij, zet zijn duurzaam engagement verder met een reeks unieke excursies: PROTECTOURS. Met deze milieubewuste vakanties wil MSC Cruises haar gasten laten genieten van uitzonderlijke bestemmingen en tegelijk de natuurlijke schoonheid van de planeet beschermen.

PROTECTOURS geeft gasten de kans om te genieten van de natuurlijke wereld én bij te dragen aan een groenere toekomst. Mét de uitzonderlijke service en het offshore-avontuur waarvoor MSC Cruises bekend staat. Zo kunnen gasten straks babyzeeschildpadden redden in het Caribisch gebied of de wondere wereld verkennen van de stedelijke honingbijen op Corfu.

MSC Cruises werd begin dit jaar de eerste grote cruisemaatschappij met CO2-neutrale vlootactiviteiten.

Deze milieutoewijding strekt zich ook uit tot onshore-activiteiten met PROTECTOURS. MSC Cruises lanceert nu de eerste duurzame excursies in deze reeks.

Volgens trendrapport ‘The Future of the Guest Experience when Climate change’ zijn gasten steeds meer op zoek naar milieubewuste vakanties, met focus op duurzaamheid, sociale impact en maatschappelijke betrokkenheid. Meer dan de helft van de Generation Z-consumenten (54%) zegt dat de milieu-impact een belangrijke factor is bij het beslissen waar ze naartoe reizen. Enkele blikvangers binnen PROTECTOURS:

• Red een babyzeeschildpad in Cozumel, Mexico
Tijdens deze excursie komen gasten in nauw contact met twee soorten bedreigde zeeschildpadden, waardoor hun overlevingskansen in het wild worden vergroot. In de lente en de herfst komen groene zeeschildpadden naar de kust van Cozumel om te broeden. De vrouwelijke schildpadden graven gaten in het zand voor hun eieren. Na ongeveer 100 tot 150 dagen komen de babyschildpadden 's nachts uit en krabbelen ze naar het water. Helaas is zo’n 20% van deze babyschildpadden niet sterk genoeg om uit het nestgat te klimmen. Na deskundige instructies van een mariene bioloog, kunnen gasten de babyschildpadden uit het zand graven en transporteren naar Cozumel's Marine Biology Outpost voor verdere zorg tot ze klaar zijn voor vrijlating. Deze tour is alleen beschikbaar tijdens het broedseizoen, dat loopt van juli tot oktober.

• Ontdek de magische wereld van bijen in Corfu, Griekenland
In het prachtige landschap van Corfu kunnen gasten zich vertrouwd maken met de magische wereld van bijen. Deze insecten – onlangs nog uitgeroepen tot ‘de belangrijkste levende wezens op aarde' door de Royal Geographical Society – leven in een complexe samenleving. In Lake Korission en de Bioporos Farm kan je van heel dichtbij de honingbijen zien, uiteraard in volledige veiligheidsuitrusting. Je leert ook alles over de bedreigingen van de bij en hun belang voor ons ecosysteem. De excursie omvat ook een diner in Bioporos Restaurant, het enige volledig biologische restaurant op Corfu.

• Bescherm de woestijn in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
Zin in woestijnavontuur? De 'Desert Conservation'-tour laat cruisegasten meehelpen om het unieke landschap van de Verenigde Arabische Emiraten te behouden. Elk jaar bezoeken duizenden lokale bewoners en toeristen de woestijn voor ontspanning en avontuur, wat ook leidt tot afval (gedumpte banden, batterijen…) dat schadelijk is voor het kwetsbare ecosysteem. Tijdens de excursie krijgen gasten de kans om de woestijn te 'redden', waarbij ze een deskundige gids volgen tot diep in de woestijn én actief meehelpen afval verzamelen.

• Verken het platteland te paard en plant bomen in Reykjavik, IJsland
IJsland staat bekend om zijn krachtige landschappen. Gasten krijgen de kans om, te paard, het platteland te ontdekken – van de schilderachtige wildernis van lavavelden tot de uitgestrekte groene heuvels. Dit speciale ras IJslandse paarden is bijzonder volgzaam en vriendelijk van temperament. Na de trektocht bezoek je het bos van Guðmundarlundur, waar een boswachter van de Kópavogur Forestry Association je zal helpen om een boom te planten. Zo helpen gasten de bosbouw te behouden en dragen ze bij tot het beperken van de koolstofuitstoot.

Voor meer informatie, zie ook http://www.mscpressarea.com/nl_BE
RCA PR I Hilde Meus I [email protected] I Tel. 011 59 05 97 I 0473 69 51 07 I www.rcapress.be
MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I [email protected] I 02 334 94 00 I www.msccruises.be

Over MSC Cruises
MSC Cruises, met hoofdkantoor in het Zwitserse Genève, is de cruisedivisie van MSC Group, het toonaangevende Zwitserse conglomeraat voor scheepvaart en logistiek in handen van de familie Aponte.

Een in de branche ongeziene investering van 11,6 miljard euro zal de huidige vloot van MSC Cruises vergroten van 17 tot 25 schepen in 2027. Bovendien investeert het bedrijf nog eens 2 miljard euro in een nog te noemen nieuw luxecruisemerk dat zal bestaan uit vier superjachtschepen, waarvan er één per jaar gelanceerd wordt tussen 2023 en 2026.

De vloot van MSC Cruises is op milieugebied een van de meest geavanceerde in de sector. Het bedrijf zet sterk in op milieubeheer en werkt aan het minimaliseren en continu verminderen van de milieu-impact van zijn vloot, zowel op zee als aan wal, en investeert in de versnelde ontwikkeling van de mariene en milieutechnologie van de volgende generatie. Met een langetermijndoelstelling van ‘zero impact’, werd MSC Cruises in 2020 de eerste grote wereldwijde cruisemaatschappij die 100% van de CO2-uitstoot van haar schepen compenseerde die niet kan worden verminderd door de huidige milieutechnologie.