MSC Cruises introduceert de toekomst van cruisen

met de officiële lancering van MSC World Europa in Doha, Qatar

  • Het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises wordt vanavond officieel gedoopt in een traditionele maritieme ceremonie die wordt bijgewoond door belangrijke gasten, internationale media en reisagenten uit de hele wereld
  • MSC World Europa vertegenwoordigt de toekomst van cruisen als 's werelds grootste milieugerichte cruiseschip, dat ook op het gebied van design en gastenervaring nieuwe wegen inslaat
  • Het evenement in Doha maakt deel uit van de inzet van de cruisedivisie van MSC Group voor het toerisme in de Golfregio
MSC World Europa
MSC World Europa

Doha, Qatar – 13 november 2022 – MSC Cruises, 's werelds derde grootste cruisemerk, organiseert vandaag de doopceremonie van haar nieuwste vlaggenschip MSC World Europa in de gloednieuwe Grand Cruise Terminal in Doha, Qatar.

Samen met partners Qatar Airways maken de vieringen deel uit van MSC's algemene betrokkenheid bij Qatar, waarmee MSC Cruises zijn inzet versterkt om de groei van het internationale toerisme daar en de bredere regio van het Midden-Oosten, waar MSC Cruises merkleider is, te ondersteunen.

MSC World Europa is het meest innovatieve en milieuvriendelijke cruiseschip in de MSC Cruises vloot. Naast de baanbrekende vooruitgang op het vlak van uitstootvermindering en energie-efficiëntie effent het LNG-schip ook het pad voor de invoering van koolstofneutrale synthetische en andere alternatieve brandstoffen zodra die op schaal beschikbaar zijn.

Met 22 dekken, 215.863 GT's, een breedte van 47 meter, 40.000 m2 openbare ruimte en 2.626 kajuiten is MSC World Europa een ultramoderne stedelijke metropool op zee die een ware wereld aan verschillende ervaringen biedt en een nieuwe standaard voor de cruise-industrie zet.

De officiële doopceremonie van het schip, een oude maritieme traditie, zal plaatsvinden in aanwezigheid van de kapitein van het schip, kapitein Marco Massa, en belangrijke gasten uit de hele wereld.

Onder leiding van komiek, producent en ondernemer Hamad Al Amari worden gasten van over de hele wereld getrakteerd op optredens van lokale artiesten, een geavanceerde videoprojectie op de romp van het schip, een grote droneshow en een groots slotoptreden van de internationale singer-songwriter Matteo Bocelli, die zijn solowerk voor het eerst in Doha presenteert. Zijn nieuwe album verschijnt begin 2023 via Capitol Records.

De glamoureuze avond wordt afgesloten met een spectaculair vuurwerkshow tegen de prachtige skyline van Doha en een gastronomisch galadiner in de elegante restaurants van het schip.

Klik hier voor meer informatie over MSC World Europa

OVER MSC WORLD EUROPA

MSC World Europa is het eerste schip in de baanbrekende World Class en beschikt over 33 restaurants, bars en lounges, elk met een eigen stijl en sfeer, waaronder 6 specialiteitenrestaurants en 7 gloednieuwe bar- en caféconcepten, nieuwe entertainmentopties op nieuwe high-tech locaties, 6 zwembaden in verschillende delen van het schip, MSC Cruises' meest luxueuze MSC Yacht Club tot nu toe, MSC Cruises' grootste en meest actievolle kinderruimte tot nu toe en nog veel meer.

MSC World Europa zal haar eerste seizoen in het Midden-Oosten doorbrengen met cruises van 7 nachten naar Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island, VAE, Dammam, Saoedi-Arabië en Doha, Qatar.

Haar seizoen begint op 20 december met een speciale reis van 4 nachten van Doha, Qatar naar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten.

MSC World Europa vertrekt op 25 maart 2023 vanuit Dubai naar de Middellandse Zee en zal in de zomer van 2023 cruises van 7 nachten aanbieden in de Italiaanse havens Genua, Napels en Messina, evenals in Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

DE NIEUWSTE MILIEUTECHNOLOGIEËN

MSC World Europa is het eerste LNG-schip in de vloot van MSC Cruises en het meest milieuvriendelijke tot nu toe. De brandstof waarop ze vaart, vloeibaar aardgas (LNG), is een van de schoonste scheepsbrandstoffen ter wereld die op grote schaal beschikbaar is en zal een sleutelrol spelen in het koolstofvrij maken van de internationale scheepvaart. Het elimineert vrijwel alle lokale luchtverontreinigende emissies zoals zwaveloxiden en vermindert stikstofoxiden tot 85%. LNG speelt ook een belangrijke rol bij de beperking van de klimaatverandering, aangezien het de CO2-uitstoot met 25% vermindert en de weg vrijmaakt voor de invoering van duurzame niet-fossiele brandstoffen, waaronder groene waterstof.

MSC World Europa is ook het eerste moderne cruiseschip ter wereld met de gloednieuwe SOFC-technologie (solid oxide fuel cell) die wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Het schip zal een SOFC-demonstrator van 150 kilowatt bevatten die LNG zal gebruiken om op zeer efficiënte wijze elektriciteit en warmte te produceren aan boord door middel van een elektrochemische reactie. Het wordt een testbed om de ontwikkeling van brandstofceltechnologie voor hedendaagse cruiseschepen te versnellen en biedt mogelijkheden om in de toekomst hybride aandrijvingsoplossingen mogelijk te maken.

Daarnaast zal MSC World Europa zijn uitgerust met selectieve katalytische reductie (SCR) systemen, aansluittechnologie voor walstroom, geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen om te voldoen aan de zogenaamde Baltische standaard, de strengste wereldwijde standaard voor afvalwaterlozing in zee, een onderwater geluidsbeheersysteem om potentiële geluids- en trillingsimpact op zeezoogdieren te verminderen, evenals een breed scala aan energie-efficiënte apparatuur en systemen om het motorgebruik te optimaliseren.


Over MSC Cruises

MSC Cruises is het op twee na grootste cruisemerk ter wereld en toonaangevend in Europa, Zuid-Amerika, de Golfregio en Zuidelijk Afrika, met een groter marktaandeel en meer ingezette capaciteit dan welke andere speler dan ook. Het is ook het snelst groeiende wereldwijde cruisemerk met een sterke aanwezigheid in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en het Verre Oosten.

MSC Cruises, dat hoofdkantoor houdt in de Zwitserse stad Genève, is een van de twee merken die onderdeel vormen van de cruise divisie van MSC Group, het toonaangevende Zwitserse scheepvaart- en logistiekconglomeraat met een maritieme geschiedenis die meer dan 300 jaar teruggaat. Het eigentijdse merk MSC Cruises heeft een moderne vloot van 19 schepen en heeft daarnaast wereldwijd aanzienlijk geïnvesteerd in toekomstige nieuwe schepen. De vloot zal naar verwachting groeien tot 23 cruiseschepen in 2025, terwijl er al opties zijn genomen voor de bestelling van nog eens zes schepen tot 2030.

MSC Cruises biedt haar gasten een verrijkende, meeslepende en veilige cruise-ervaring die is geïnspireerd op het Europese erfgoed van het bedrijf. Aan boord kan men genieten van internationale gerechten, entertainment van wereldklasse, bekroonde familieprogramma’s en de allernieuwste gebruiksvriendelijke technologie. U kunt hier klikken om meer te lezen over de routes van MSC Cruises en de ervaring aan boord van haar schepen.

Voor de onderneming staan de gezondheid en veiligheid van haar gasten en bemanning altijd voorop, evenals die van de gemeenschappen op de bestemmingen die worden aangedaan. In augustus 2020 implementeerde MSC Cruises een nieuw uitgebreid en robuust gezondheids- en veiligheidsprotocol, waardoor zij als eerste grote cruisemaatschappij naar zee kon terugkeren. U kunt hier klikken om meer te lezen over het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises.

MSC Cruises zet zich al geruime tijd in voor het milieu en heeft als langetermijndoelstelling om in 2050 een netto nuluitstoot voor haar activiteiten te hebben bereikt. Het bedrijf is ook een belangrijke investeerder in geavanceerde milieuvriendelijke maritieme technologieën, met als doel om de versnelde ontwikkeling en beschikbaarheid ervan in de hele sector te ondersteunen. U kunt hier klikken om meer te lezen over het milieu-engagement van het bedrijf. ​

Tot slot kunt u hier klikken om meer te lezen over de MSC Foundation, de eigen organisatie van de MSC Group die zich inzet voor natuurbehoud, humanitaire hulp en cultuur.


Voor meer informatie:
RCA Group I Ellen Haselaars I ellen.haselaars@rca.be I +32 474 59 35 13

RCA Group I Yasmine Dewaele I yasmine.dewaele@rca.be I +32 475 96 17 84

MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I press@msccruises.be I +32 2 334 94 00 I www.msccruises.be