MSC CRUISES BREIDT DE TIJDELIJKE STOPZETTING VAN HAAR CRUISEACTIVITEITEN IN NOORD-EUROPA UIT EN WERKT AAN HET UPDATEN VAN DE MEDITERRANE ROUTES VOOR EEN EVENTUELE HERSTART IN AUGUSTUS.

Schermafbeelding 2019-08-22 om 15.10.00.png

Brussel, België 2 juli 2020 - In het licht van de huidige situatie in verband met de ontwikkeling van de gezondheidspandemie aan land, kondigde MSC Cruises vandaag aan dat het tijdelijk stilleggen van de activiteiten in Noord-Europa wordt verlengd tot het einde van het huidige seizoen, met inbegrip van de cruises die tussen 1 augustus en 18 oktober zullen vertrekken. 

De maatschappij overweegt tegelijkertijd een mogelijke herstart in augustus met een gereduceerd aantal schepen in de Middellandse Zee en verwacht tegen 15 juli te kunnen aankondigen welke schepen en routes vanaf augustus in de westelijke en oostelijke Middellandse Zee zullen varen. In dit verband is het definitieve besluit afhankelijk van de goedkeuring van een nieuw operationeel protocol dat is opgesteld op basis van richtlijnen vastgesteld op regionaal niveau door de “EU Healthy Gateways”, het door de Europese Unie gefinancierde gezamenlijk actieplan en het Europees Agentschap voor de veiligheid van de zeevaart EMSA. Deze voorschriften moeten vervolgens door de afzonderlijke lidstaten worden goedgekeurd en zullen de basis vormen voor het nieuwe gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises, dat de terugkeer naar de exploitatie van een geselecteerd aantal schepen van de maatschappij in de Middellandse Zee tijdens deze zomer moet ondersteunen.

MSC Cruises zal de details van haar nieuwe Oost- en West-Mediterrane routes bekendmaken zodra de definitieve goedkeuring voor het nieuwe operationeel protocol van de relevante autoriteiten wordt afgeleverd.

Gasten die al cruises geboekt hebben op in de Middellandse Zee die gepland staan om te vertrekken tussen 1 augustus en 15 september, hebben de mogelijkheid om hun zomervakantie met MSC Cruises te bevestigen en deze te selecteren uit het bijgewerkte programma zodra de details in de komende dagen bevestigd zijn. Zij die na 15 september willen herplannen, krijgen een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) aangeboden, waarbij zij de mogelijkheid hebben om het volledige betaalde bedrag voor hun geannuleerde cruise over te maken naar een toekomstige cruise naar keuze - op elk schip, voor elke reisroute - met een vertrek tot en met 31 december 2021.

Gasten die cruises geboekt hebben in Noord-Europa krijgen ook een “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) aangeboden, waarbij zij de mogelijkheid hebben om het volledige betaalde bedrag voor hun geannuleerde cruise over te maken naar een toekomstige cruise naar keuze - op elk schip, voor elke reisroute – en dit eveneens tot het einde van 2021. Gasten kunnen vanaf 22 juli hun “voucher toekomstige cruise” (MSC Future Cruise Voucher) aanvragen. ​ Daarnaast zal er ook een boordkrediet worden toegepast op de nieuwe boeking, dit komt overeen met :

- ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ €100 ​ per kajuit voor geannuleerde cruises tot 6 nachten

- ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ €200 ​ per kajuit voor cruises van 7 nachten tot 20 nachten

- ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ €400 ​ per kajuit voor "MSC Grand Voyages" van 21 nachten of meer.

MSC Cruises kondigde eerder de verlenging van de tijdelijke stopzetting van de cruiseactiviteiten vanuit de VS en het Caribisch gebied aan tot en met 15 september 2020. Voor deze schepen heeft de maatschappij aangegeven dat ze pas weer in de vaart zullen komen als de noodzakelijke goedkeuringen zijn ontvangen van de relevante lokale en nationale autoriteiten in de VS en de regio waar de schepen zullen opereren. ​ 

Voor meer informatie :
MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I [email protected] I 02 334 94 00 I www.msccruises.be 

OVER MSC CRUISES
MSC Cruises, ‘s werelds snelst groeiende cruiserederij, met hoofdkantoor in Genève, Zwitserland, is de cruise-divisie van MSC Group, het toonaangevende Zwitserse conglomeraat voor scheepvaart en logistiek.

De vloot van MSC Cruises bestaat momenteel uit 17 ultramoderne, zeer innovatieve schepen en is een van de meest geavanceerde op milieugebied in de sector.

Het bedrijf streeft naar optimaal milieubeheer en werkt continu aan het verminderen van de milieu-impact van zijn vloot, zowel op zee als aan wal. ​ Tegelijk investeert het bedrijf in de versnelde ontwikkeling van de volgende generatie mariene en milieutechnologieën. Met een langetermijndoelstelling om nul uitstoot te bereiken, werd MSC Cruises in 2020 de eerste grote wereldwijde cruisemaatschappij die 100 procent compenseerde van de CO2-uitstoot van haar schepen die niet kan worden verminderd door de huidige milieutechnologie.

Varend naar bijna 250 bestemmingen op vijf continenten, brengt het hedendaagse MSC Cruises meer dan 180 nationaliteiten uit de hele wereld samen en biedt het bedrijf een verrijkende en intense cruise-ervaring geïnspireerd op zijn Europees erfgoed. Verwacht aan boord internationale keuken, entertainment van wereldklasse, bekroonde familieprogramma's en de nieuwste gastvriendelijke technologie.

Een in de sector ongeziene investering van € 20,2 miljard zal de huidige vloot van MSC Cruises uitbreiden naar 27 schepen in 2030, onder de vlag van zowel het hedendaagse als het luxesegment van het bedrijf.

Meer informatie over de milieubeheerpraktijken van het bedrijf vindt u op https://www.msccruises.be/nl-be/Over-MSC/MSC-Sustainability.aspx