MSC CRUISES VERPLAATST EERSTE AANLEGHAVEN VOOR 'GRAND VOYAGE' MSC SPLENDIDA VAN SHANGAI NAAR SINGAPORE

MSC CRUISES VERPLAATST EERSTE AANLEGHAVEN VOOR 'GRAND VOYAGE' MSC SPLENDIDA VAN SHANGAI NAAR SINGAPORE

·       ‘Grand Voyage’ van MSC Splendida naar het Midden-Oosten en Europa vertrekt op 14 februari vanuit Singapore

·       Nieuwe reisroute omvat bijkomend 4 bestemmingen: 3 in Maleisië en 1 in Vietnam i.p.v. de gecancelde havens in Naha (Japan) en Hongkong (China)

Brussel, 30 januari 2020 – MSC Splendida, die deze winter rond Azië vaart, heeft zijn vier- en vijfdaagse reizen vanuit Shanghai in China geannuleerd, om vanaf 14 februari aan een Grand Voyage van 27 nachten te beginnen naar het Midden-Oosten en Europa.

Het veranderde reisschema is het gevolg van het gezondheidsrisico dat door het coronavirus is ontstaan in China, hoewel er geen gevallen bekend zijn van passagiers of bemanningsleden aan boord van MSC Splendida tijdens het bevaren van de wateren rond Azië deze winter.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “De beslissing om het schip in Singapore te positioneren in plaats van Shanghai is genomen in het belang van de veiligheid en het welzijn van onze passagiers en bemanningsleden en ligt ook aan de basis van de beslissing om de volgende drie vaarten vanuit China te annuleren. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten naar China geheel of gedeeltelijk gecanceld en de Grand Voyage – een traditie in de zeevaart waarbij een schip van het ene deel van de wereld naar een ander deel wordt gebracht aan het begin van een nieuw seizoen van afvaarten – was al geboekt voor gasten die invliegen vanuit het buitenland. Gezien Singapore de nieuwe aanleghaven wordt, leek het ons ideaal om de route van de Grand Voyage te herzien en vier havens toe te voegen aan de reis. Zo hebben we Naha in Japan en Hongkong in China moeten afzeggen maar vier havens toegevoegd voor een unieke, nieuwe cruise: Langkawi, Penang en Kuala Lumpur in Maleisië en Ho Chi Minh City in Vietnam.”

Passagiers van de Grand Voyage die een ‘Cruise & Fly’-arrangement hadden geboekt via MSC Cruises worden automatisch omgeboekt op een vlucht naar Singapore. Klanten die buiten MSC Cruises om een vlucht naar Azië hebben geboekt, moeten wel hun luchtvaartmaatschappij of reisagent contacteren om hun geld terug te krijgen of hun vlucht om te laten zetten naar Singapore. MSC Splendida legt op 13 februari aan in de haven van Singapore – vanaf 18 uur lokale tijd kunnen gasten inschepen. Op vrijdag 14 februari vertrekt het schip om 23 uur lokale tijd vanuit Singapore.

Alle excursies die al geboekt en betaald werden voor Naha in Japan en Hongkong in China tijdens de Grand Voyage en nu geannuleerd zijn wegens een veranderd reisschema, zullen worden vergoed via de boordrekening. De vier- en vijfdaagse reizen met MSC Splendida vanuit Shanghai naar Japan op 1, 5 en 9 februari zijn geannuleerd.

Het nieuwe reisschema van de Grand Voyage ziet er als volgt uit:

Story image

Voor meer informatie, zie ook http://www.mscpressarea.com/nl_BE
RCA PR I Hilde Meus I hilde@rca.be I Tel. 011 59 05 97 I 0473 69 51 07 I www.rcapress.be
MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I press@msccruises.be I 02 334 94 00 I www.msccruises.be

Over MSC Cruises
MSC Cruises, met hoofdkantoor in het Zwitserse Genève, is de cruisedivisie van MSC Group, het toonaangevende Zwitserse conglomeraat voor scheepvaart en logistiek in handen van de familie Aponte.

Een in de branche ongeziene investering van 11,6 miljard euro zal de huidige vloot van MSC Cruises vergroten van 17 tot 25 schepen in 2027. Bovendien investeert het bedrijf nog eens 2 miljard euro in een nog te noemen nieuw luxecruisemerk dat zal bestaan uit vier superjachtschepen, waarvan er één per jaar gelanceerd wordt tussen 2023 en 2026.

De vloot van MSC Cruises is op milieugebied een van de meest geavanceerde in de sector. Het bedrijf zet sterk in op milieubeheer en werkt aan het minimaliseren en continu verminderen van de milieu-impact van zijn vloot, zowel op zee als aan wal, en investeert in de versnelde ontwikkeling van de mariene en milieutechnologie van de volgende generatie. Met een langetermijndoelstelling van ‘zero impact’, werd MSC Cruises in 2020 de eerste grote wereldwijde cruisemaatschappij die 100% van de CO2-uitstoot van haar schepen compenseerde die niet kan worden verminderd door de huidige milieutechnologie.