MSC BELLISSIMA GEDOOPT IN SOUTHAMPTON

MSC BELLISSIMA GEDOOPT IN SOUTHAMPTON

Brussel, 4 maart 2019 – MSC Cruises, Europa's grootste privécruiserederij, verwelkomde zaterdag officieel de nieuwste aanwinst van haar gemoderniseerde vloot, de MSC Bellissima. MSC’s nieuwste vlaggenschip werd naar gewoonte gedoopt door Sophia Loren tijdens een glamoureuze ‘naming ceremony’ in de haven van het Britse Southampton.

MSC Bellissima is het 2de schip uit de Meraviglia-klasse dat in de vaart gaat. Dit scheepstype is ontworpen voor alle seizoenen. Het schip begint vandaag haar debuutseizoen in het Middellandse Zeegebied. Tijdens 7-nacht-cruises zal zij aanmeren in de meest populaire havens van de regio, vooraleer de steven te wenden richting Emiraten, haar thuishaven voor het winterseizoen 2019/2020. Voor de rest van het jaar 2020 kiest zij Azië als uitvalsbasis.

Hoogtepunten:

-        ZOE, s’werelds eerste virtuele, persoonlijke cruise-assistant
-        2 gloednieuwe en exclusieve ''Cirque du Soleil at Sea'-shows 'Syma, Sail beyond Imagination' en 'Varelia, Love in Full Colour'.
-        Culinaire samenwerking met Raymond Blanc, OBE, één van s’werelds beste chefs. Zijn gerechten zullen geserveerd worden tijdens de Elegant Night Diners.
-        Naast wel 12 dineerlocaties en meer dan 20 bars kunnen passagiers ook terecht in het nieuwe Franse specialiteitenrestaurant 'L'Atelier Bistrot' en bij Jean-Philippe Maury’s Chocolate & Café voor onder meer elegante chocoladecreaties en andere desserten.
-        De ‘Award’ bekroonde kids & family-dek in samenwerking met partners als LEGO en Chicco.
-        De MSC Yacht Club die maar liefst 3 dekken beslaat, uitgerust met luxueuze en privéfaciliteiten, zoals bijvoorbeeld een 24/7 butlerservice.
-        Als 's werelds grootste LED-scherm-ter-zee spant Sky Screen met zijn 80 meter zich uit als een virtuele kleurenhemel boven de 96 m lange MSC Bellissima promenade.
-        10 verschillende cabinetypes met de nieuwste communicatietechnologie plaatsen de passagier centraal in het schip. Accommodatie voor ieders smaak en wensen.

MSC Bellissima is uitgerust met een aanzienlijk aantal ecologische aspecten en vernieuwende technologieën, dit alles om haar milieuvoetafdruk te verkleinen. Net zoals haar zusterschip MSC Meraviglia, is zij niet alleen voorzien van uitlaatgasreiniging en afvalwaterrecyclage, slimme verwarming en luchtkoeling waardoor warmte van de machinekamers kan gerecupereerd worden, maar eveneens LED-verlichting en andere innovatie apparatuur waardoor veel energie kan bespaard worden. Kortom, MSC Cruises gaat het engagement aan tegenover zijn passagiers om hen op een zo milieuvriendelijke manier een optimale cruise-ervaring te bezorgen.

Voor foto's : http://www.mscpressarea.com/nl_BE
RCA PR I Hilde Meus I hilde@rca.be I Tel. 011 59 05 97 I 0473 69 51 07 I www.rcapress.be
MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I press@msccruises.be I 02 334 94 00 I www.msccruises.be

Over MSC Cruises
MSC Cruises is ‘s werelds grootste privécruiserederij en de nummer één in Europa en Zuid-Amerika. Als innovator in de cruisewereld is de maatschappij een van de jongste in de sector. Gedurende de eerste tien jaar van haar bestaan kende ze een groei van 800% en bouwde ze stap voor stap haar internationale faam uit.

De vloot van MSC Cruises bestaat momenteel uit 16 ultramoderne, zeer innovatieve schepen met een bijzonder elegant design die de klanten een ongeëvenaarde vakantie-ervaring garanderen, met een heerlijke, authentieke keuken, een bekroond ontspanningsaanbod, een comfortabele accommodatie en relaxen in alle toonaarden, dankzij een onberispelijke service en expertise.

Een investeringsplan van 13,6 miljard euro getuigt bovendien van een nooit eerder geziene ambitie en moet de vloot tegen 2026 op 29 megacruiseschepen brengen. Momenteel heeft MSC Cruises zes nieuwe scheepsklassen. Het zijn stuk voor stuk prototypen van mariene architectuur en design.

MSC Cruises voelt een diepe verantwoordelijkheid tegenover de fysieke en menselijke wereld waarbinnen het actief is. De onderneming legt het grootst mogelijke respect aan de dag voor de oceanen van de wereld en blijft onverminderd streven naar vernieuwende manieren om de ecologische impact van zijn cruises te verminderen.

De vakantiecruises van MSC Cruises worden wereldwijd verkocht via een distributienetwerk in 81 landen. De onderneming heeft wereldwijd 30.500 mensen in dienst, op haar schepen en aan wal en maakt deel uit van de Groep MSC, een consortium van de grote namen in logistiek en transport.