Kick off Explora Journeys met muntceremonie van EXPLORA I

Nieuw luxueus lifestyle reismerk markeert belangrijke mijlpaal in de bouw voorafgaand aan het inaugurele seizoen van het schip in 2023

Schermafbeelding 2019-08-22 om 15.10.00.png

Genève, Zwitserland, 3 maart 2022

Voor Explora Journeys, het nieuwe luxueuze lifestyle reismerk van de MSC Group, vond vandaag de muntceremonie plaats van hun eerste schip EXPLORA I, voorafgaand aan de maiden journey van het schip die gepland staat voor mei 2023.

 
 

Deze aloude traditie vindt plaats wanneer het eerste blok of een sectie van het schip wordt neergelaten in het bouwdok, en twee nieuw geslagen munten onder de kiel worden geplaatst voor zegen en geluk door twee al lang in dienst zijnde werknemers die de scheepswerf en de rederij vertegenwoordigen en optreden als doopmoeders voor de ceremonie. De doopmoeders voor de ceremonie van vandaag waren Alessandra Fontana, Chief Marketing Officer voor Explora Journeys en Ester Fugazzi, Head of General Services voor Fincantieri. 

Deze eeuwenoude maritieme ceremonie, die teruggaat tot de Romeinse tijd, weerspiegelt het zeevarende erfgoed van de familie. Explora Journeys is geboren uit een lang gekoesterde visie van Pierfrancesco Vago, zijn vrouw Alexa en de Aponte Vago familie. Hun nautische erfgoed van meer dan 300 jaar, gekoppeld aan hun inspiratie en passie voor de zee, evenals hun aangeboren begrip van luxe, creëerde hun missie om een nieuwe categorie in reizen te definiëren. EXPLORA I wordt gebouwd in Monfalcone, Italië door Fincantieri, één van 's werelds grootste scheepsbouwgroepen, als erkenning van de Italiaanse wortels van de familie.

Het evenement werd bijgewoond door belangrijke leidinggevenden, waaronder de heer Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, MSC Group `s Cruise Division, de heer Michael Ungerer, Chief Executive Officer Explora Journeys en de heer Guiseppe Bono Chief Executive Officer, de heer Luigi Matarazzo General Manager, Merchant Shipyard Director, Fincantieri.

Michael Ungerer, CEO Explora Journeys: "Vandaag is weer een belangrijke mijlpaal bereikt op onze reis naar de ontwikkeling van een echt bepalend en zeer gewild, luxe lifestyle merk. Na onze initiële investering van twee miljard euro is dit opnieuw een positieve stap voorwaarts en het toont aan dat we op koers liggen om een ongeëvenaarde oceaanervaring aan te bieden."

De bouw van EXPLORA II, het tweede schip in de vloot van luxe schepen van Explora Journeys, is in november 2021 van start gegaan en zal in het voorjaar van 2024 haar eerste gasten verwelkomen. In 2025 en 2026 zullen nog twee nieuwe schepen aan de vloot worden toegevoegd als bewijs van het engagement van MSC Group om het merk Explora Journeys op te richten, dat werd gecreëerd voor de volgende generatie van veeleisende luxereizigers.


Over Explora Journeys

Explora Journeys geeft een nieuwe definitie aan oceaanreizen voor een nieuwe generatie veeleisende reizigers. Met de eerste van vier luxueuze schepen die in 2023 zal gaan varen, zullen opmerkelijke routes en bekende bestemmingen zich vermengen met minder bereisde havens voor een reis die ontdekking viert. De schepen zijn uitgerust met de nieuwste milieu-ondersteunende en maritieme technologieën. Explora Journeys zal een unieke all-inclusive luxe reiservaring introduceren voor diegene die op een andere manier willen ontdekken. 

Of het nu aan boord is of aan wal, gasten zullen zich opnieuw verbinden met wat het meest belangrijk is - zichzelf, hun geliefden en de wereld om hen heen. Met 461 suites aan zee zal elke gast genieten van een adembenemend uitzicht op zee en een privé terras, terwijl hij verwend wordt met negen verschillende culinaire ervaringen, vier zwembaden, privé cabana's, spa en vernieuwd entertainment. 

Meer informatie over Explora Journeys: Explora Journeys.com of volg ons Explora Journeys op InstagramTwitter, ​ Facebook, ​ LinkedIn.


Voor meer informatie:
RCA Group I Ellen Haselaars I [email protected] I +32 474 59 35 13

MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I [email protected] I +32 2 334 94 00 I www.msccruises.be

MSC Explora Journeys: [email protected]