GRANDI NAVI VELOCI (GNV), DOCHTERREDERIJ VAN DE MSC GROEP, MAAKT IN GENUA VAN VEERBOOT SPLENDID EEN DRIJVEND HOSPITAAL OM CORONACRISIS IN ITALIE TE HELPEN VERLICHTEN

Schermafbeelding 2019-08-22 om 15.10.00.png

Grandi Navi Veloci (GNV), dat deel uitmaakt van de MSC Groep, heeft zijn veerboot ‘Splendid’ omgebouwd tot een hospitaalschip dat uitgerust is met de middelen om patiënten te kunnen helpen die het COVID-19 virus hebben of hiervan herstellen. 

 
 

Dit gebeurde in nauwe samenwerking met het classificatiebureau RINA, de gezondheidsdienst en civiele bescherming van Ligurië. Samen bedachten zij een passende oplossing die op korte termijn geïmplementeerd kon worden zodat het aantal ziekenhuisbedden in Ligurië en ook buiten de regio vermeerderd kon worden.

De Splendid ligt in de veerbootterminal Ponte Colombo in Genua en biedt momenteel 25 bedden in eenpersoonskajuiten met de mogelijkheid de capaciteit uit te breiden tot een totaal van 400 bedden. Het drijvende hospitaal beschikt ook over een heliport en aparte afdelingen voor het personeel van de gezondheidsdienst en de bemanning.

Het project kan zeer flexibel en op grote schaal worden toegepast en snel aangepast worden aan de behoeften van de regio Ligurië, mocht de toestand rond de COVID-19 crisis veranderen.

Door dit initiatief is er ook een groot aantal partners in actie gekomen die producten en diensten gratis hebben aangeboden om het schip te voorzien van alle benodigde voorraden. 

Voor meer informatie:
MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I [email protected] I 02 334 94 00 I www.msccruises.be