Entertainment voor iedereen - MSC Cruises introduceert deze zomer spannende innovaties voor gezinnen met kinderen ​ ​ ​

  • MSC Cruises breidt deze zomer haar entertainmentaanbod voor kinderen en gezinnen uit
  • Verlengde openingstijden van de Kids Club betekent dat jonge gasten nog meer tijd hebben voor plezier tijdens hun cruise
  • Nieuwe activiteiten voor gasten van alle leeftijden zullen het bekroonde familieaanbod van MSC Cruises aan boord verder verrijken

Genève, Zwitserland, 28 mei 2024 – MSC Cruises breidt haar bekroonde kinder- en familieprogramma deze zomer uit met nieuw entertainment en diensten, en belooft gasten van alle leeftijden onvergetelijke belevenissen aan boord.

Vanaf deze zomer kunnen gezinnen aan boord van MSC Cruises kiezen uit nog meer activiteiten en diensten, zoals verlengde openingstijden van de kinderclubs, meer familiespelshows, diensten voor baby's en nog veel meer.

Frank Van den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises zegt hierover : “Cruises hebben de laatste decennia een transformatie doorgaan. Door het uitgebreide aanbod voor kinderen en jongeren vormen cruises vandaag meer dan ooit de perfecte familievakantie. En MSC spant de kroon. Ik ben dan ook verheugd dat we er bij MSC Cruises in slagen om families met kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen”.

Gloednieuwe activiteiten en diensten deze zomer zijn onder andere:

Uitgebreide diensten voor baby's vanaf zes maanden: Voor het eerst zal MSC Cruises een speciale babyverzorgingsdienst aanbieden voor baby's vanaf zes maanden. Voorheen was de service uitsluitend bedoeld voor baby's van 1 jaar en ouder. De uitgebreide service geeft ouders de vrijheid om van het schip te genieten, in de geruststellende gedachte dat hun kinderen worden opgevangen door toegewijd en hoog opgeleid personeel. De diensten worden aangeboden in samenwerking met Chicco®, een langetermijnpartner van MSC Cruises. Dit betekent dat al het jeugdpersoneel aan boord van de schepen voorbereid is om aan alle behoeften van baby's tussen zes maanden en 2 jaar te voldoen.

MSC World Europa, Baby Club Chicco
MSC World Europa, Baby Club Chicco

Doremiland Open House and Party: Ouders die nog wat quality-time willen doorbrengen met hun kinderen aan boord in de Kids Club, hebben nu de mogelijkheid om dat te doen. Elke dag wordt er een tijdstip gereserveerd waarop alle ruimtes van Doremiland open zijn. Er zal ook een groot familiefeest zijn waar ouders en kinderen één keer per cruise samen kunnen spelen.

Nieuwe originele MSC spelshows voor het hele gezin: Eén van de populairste activiteiten voor gezinnen zijn de originele of gemerkte spelshows van MSC waarin alle kinderen de hoofdrol spelen, maar ook hun ouders kunnen uitdagen. Na het succes van MasterChef at Sea Juniors, Break the Wall en MSC Dance Crew, zijn er nu 2 nieuwe familiespelprogramma's beschikbaar als onderdeel van het familieprogramma: "World Quest", een triviaspel gebaseerd op aardrijkskunde en "Caravaggio", een spionagespel gewijd aan kunst.

Verlengde Kids Club openingstijden voor tieners van 12-17 jaar: De cluburen voor jonge gasten van 12 tot 17 jaar zijn nu uitgebreid, zodat ze nog meer plezier hebben tijdens hun cruise en kunnen genieten van de club op zeedagen van 10u00 tot 13u00 en van 15u00 tot middernacht en op havendagen van 15u00 tot middernacht.

Guinness World Record-activiteiten voor gezinnen nu beschikbaar op meerdere schepen: Na de succesvolle proeven met Guinness World Record-activiteiten aan boord van geselecteerde schepen, wordt het programma nu uitgebreid naar meer schepen. Kun jij de hoogste, de laagste, de grootste of de sterkste kiezen of ben je gewoon goed in raden? Gezinnen maken kans op prijzen in de ultieme quizshow om familierecords te breken. Nu beschikbaar op: MSC World Europa, MSC Euribia, MSC Seascape, MSC Seashore, MSC Magnifica, MSC Divina, MSC Meraviglia, MSC Virtuosa en MSC Grandiosa.

De gloednieuwe MSC Foundation-dagen: Gezinnen krijgen nu elke dag de kans om deel te nemen aan exclusieve kinderactiviteiten die worden uitgevoerd in samenwerking met de MSC Foundation en haar langetermijnpartners, om meer te leren over duurzaamheidsinitiatieven. Elke dag is er een uur aan activiteiten gewijd aan belangrijke milieuthema's, waarin kinderen kunnen leren, creëren en zichzelf kunnen uitdrukken op basis van hun interesses.

Global Head of Entertainment Steve Leatham zei: "De kern van ons bedrijf is familie. We houden ervan om onvergetelijke herinneringen en vakanties te creëren voor iedereen, vooral voor gezinnen. Daarom bieden we met trots een familieprogramma voor de hele vloot met entertainment en activiteiten die aanslaan bij onze gewaardeerde gasten. Als vader van drie jongens weet ik uit eerste hand hoe ongelooflijk goed ons jeugdteam het doet aan boord, niet alleen om kinderen en gezinnen te vermaken, maar ook om momenten te creëren die nergens anders te evenaren zijn".
Corporate Senior Manager Kids Entertainment Matteo Mancini zei: "We ontvangen elk jaar meer dan 600.000 kinderen en tieners op onze hele vloot en we willen er zeker van zijn dat iedereen van boord gaat met de beste ervaring. Daarom is het zo belangrijk voor ons om voortdurend naar hun feedback te luisteren en entertainmenttrends te volgen. Muziek, spelshows, digitale innovatie en getraind jeugdpersoneel zijn de pijlers die we hebben omgezet in realiteit."

Populaire favorieten die deze zomer terugkeren naar de MSC Cruises vloot zijn onder andere:

LEGO® Experience On Board: ​
Een speciaal programma voor alle kinderen. Met een scala aan LEGO bouwstenen en speelgoed aan boord, kunt u uw kinderen de kans geven om hun creativiteit te uiten waar en wanneer ze maar willen! Aan het einde van de LEGO EXPERIENCE ON BOARD ontvangt elk kind een diploma dat bevestigt dat hij/zij nu een Junior LEGO® Master Builder is. Word een Junior LEGO® Master Builder aan boord! ​ ​

BREAK THE WALL:
Een nieuwe originele spelshow voor het hele gezin zal alle jonge gasten aan boord vermaken. Iedereen zal voor een gigantische technologische muur staan die zal bepalen welke verrassingsproefjes op het podium moeten worden uitgevoerd, voor een jury bestaande uit het hele publiek. Wees er klaar voor: de muur beslist alles!

CABIN 12006 THE SECRET GAME: ​
De onverwachte spelshow geïnspireerd op de originele MSC Cabin 12006 webserie is terug. Een meeslepende ervaring met muziek, video's, Tik Tok's proeven, geheugenspelletjes, dansmomenten rond de nooit onthulde mysteries van Ocean Cay. Alles kan gebeuren tijdens ons geheime spel. "Cabin 12006 the secret game" is onderdeel van "Cabin 12 006 experience" bestaande uit 7 verschillende live entertainment momenten waaronder de spelshow en een casting sessie met optredens. De webserie, met meer dan 4 miljoen views en 2 miljoen interacties op het web, is geschreven en opgenomen in samenwerking met Viacom, de mediagroep achter kinderzender Nickelodeon, om een originele, authentieke en hoogwaardige webinhoud voor kinderen te ontwikkelen. ​

Meer informatie: ​ MSC Cruises Web Series: Cabin 12006 - YouTube

DOREMILAND, THE DOCUMENTARY: ​
in alle kamers met kinderen en tieners wordt een exclusief reisgesprek uitgezonden in de vorm van een documentaire, die ouders en tieners onderdompelt in alle diensten en activiteiten die hen te wachten staan tijdens de cruise. Het is een sensationele blik achter de schermen van het aanbod voor kinderen en tieners en de geheimen achter de creatie van het MSC familieproduct, winnaar van 6 internationale prijzen.
Doremiland - Dreaming At Sea - YouTube

MSC DANCE CREW: ​
Ontwikkeld in samenwerking met Fremantle, het productiebedrijf achter de wereldwijd succesvolle tv-talentenjachten zoals Idols, The X Factor en Got Talent, strijden teams van 10-17 jaar in deze gloednieuwe wedstrijd om de titel danscrew van het jaar.
MSC Dance Crew - 'Kiss me now' dance tutorial - YouTube

MASTERCHEF AT SEA JUNIORS: Het programma staat open voor kinderen van 5-12 jaar en brengt de razend populaire en wereldwijd erkende MasterChef show tot leven aan boord in de vorm van een kookwedstrijd. Het hele gezin zal zich gegarandeerd vermaken en de activiteit zal ook een nieuwe generatie kinderen inspireren om geïnteresseerd te raken in koken en gezond eten aan te moedigen. De recepten zijn zo gemaakt dat ze waar mogelijk verse en gezonde ingrediënten bevatten en de kinderen nuttige technieken laten oefenen om hun creativiteit in de keuken te stimuleren. De recepten voor MasterChef Juniors zijn bedacht door Rukmini Iyer, MasterChef-deelneemster van 2013 en auteur van twee bestsellers.

Meer over MSC Cruises Kids & Families faciliteiten:

Aan boord van elk schip van MSC Cruises, of het nu vaart in de ongerepte wateren van de Middellandse Zee of door het betoverende Noord-Europa, zijn er vijf speciale kinderclubs die gratis toegankelijk zijn voor gezinnen, voor verschillende leeftijdsgroepen van zes maanden tot 17 jaar:

  • Voor baby's en peuters: Baby Club Chicco (zes maanden - 2 jaar), opgevangen door speciaal opgeleid personeel.
  • Mini Club Lego (3-6 jaar)
  • Juniors Club Lego (7-11 jaar)
  • Young Club (12-14 jaar)
  • Teens Club (15-17 jaar)

Kinderen kunnen genieten van gratis lunch en diner als onderdeel van het kinderprogramma, zodat ouders gerust kunnen zijn terwijl ze het schip verkennen of ontspannen in de zon.


Over MSC Cruises

Met het hoofdkantoor in Genève, Zwitserland, is MSC Cruises 's werelds op twee na grootste cruisemaatschappij en marktleider in Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Zuidelijk Afrika, met een sterke en groeiende aanwezigheid in Noord-Amerika en het Verre Oosten.

De vloot van MSC Cruises bestaat uit 22 moderne schepen, met drie nieuwe schepen die zullen worden gelanceerd in 2025, 2026 en 2027.

Het bedrijf opereert in meer dan 100 landen over de hele wereld, biedt cruises aan op vijf continenten, bezoekt meer dan 300 bestemmingen en verwelkomt meer dan 180 verschillende nationaliteiten aan boord.

MSC Cruises is vastbesloten om tegen 2050 netto nul uitstoot van broeikasgassen te bereiken voor haar maritieme activiteiten.

Voor meer informatie,klik hier.


Voor meer informatie

RCA Group I Marie Piton I marie.piton@rca.be I +32 473 23 82 78
MSC Cruises Benelux I Wim Willems I wim.willems@msccruises.be I +32 472 02 06 83