Cirque du Soleil at Sea… in 5 weetjes

MSC Cruises over de exclusieve shows aan boord van MSC Meraviglia

Als een wereldspeler in cruises, MSC Cruises, en een wereldleider in entertainment, Cirque du Soleil, elkaar ontmoeten, dan krijg je een uniek concept: Cirque du Soleil at Sea. Maar wist je dat…

• …deze shows exclusief zijn?

Cirque du Soleil at Sea werd speciaal uitgewerkt voor MSC Meraviglia en kan nergens anders ter wereld worden bijgewoond. In totaal worden er 8 exclusieve shows gemaakt, die te zien zullen zijn op 4 schepen van de Meraviglia-generatie van MSC Cruises (in gebruik genomen tussen 2017 en 2020).

•…er twee verschillende verhalen zijn?

Voor elk schip zijn er 2 contrasterende shows uitgewerkt met een ander concept, andere sfeer en verhaallijn. Elke voorstelling heeft ook een originele soundtrack, mise-en-scène en kostuums.

• …de cast ‘zeebenen’ moest krijgen?

Voor de shows op het schip moesten de artiesten wennen aan optreden op zee. Daarbij had de ene het al wat makkelijker dan de andere om ‘zeebenen’ te krijgen… Wel kunnen de shows – niet in choreografie, wel in scenario – aangepast worden aan slechte weersomstandigheden op zee.

• …er extra verbeelding nodig is voor spektakel op zee?

De Carousel Lounge is een van de meest intieme plaatsen waarvoor Cirque du Soleil een show maakte. Het creatieve team werd uitgedaagd om de grenzen van verbeelding te verleggen. De plafondhoogte van deze opvoeringsruimte is immers veel lager dan bij een gewone show. Luchtacts werden herbekeken en nieuw, fascinerend beeldmateriaal werd geïntegreerd. Ook is de Carousel Lounge uitgerust met tal van technische elementen – van een gigantisch ledscherm over een ronddraaiend podium en liften tot een intrekbare trap. Spektakel verzekerd!

• …er 4 jaar voorbereiding aan voorafging?

De samenwerking tussen MSC Cruises en Cirque du Soleil startte in 2013. De plannen voor de speciale Carousel Lounge werden geïntegreerd in het ontwerp van het schip (bouw in 2015). In 2016 startte het creatieve proces en werden de shows afgewerkt. De cast werd aangeworven, de eerste workshops gingen van start… en de artiesten verhuisden aan boord om te repeteren terwijl het schip nog op de scheepswerf van Saint-Nazaire lag. De eerste show werd succesvol opgevoerd in Le Havre, op 3 juni 2017.

Voor meer info

RCA PR I Hilde Meus I hilde.meus@rca.be I tel. 011 59 05 97 I 0473 69 51 07 I www.rcapress.be

MSC Cruises Belgium I Vinciane Jacquiez I press@msccruises.be I 02 334 94 00 I www.msccruises.be

Over MSC Cruises

MSC Cruises is de grootste privécruiserederij en marktleider in Europa, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika. De onderneming is het hele jaar actief in de Middellandse Zee en het Caribisch gebied. De seizoensgebonden reizen gaan van Noord-Europa, de Atlantische Oceaan, Cuba en de Franse Antillen, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Abu Dhabi en Dubai tot Sir Bani Yas. MSC Cruises creëert een unieke beleving voor haar vakantiegangers, met de typische zuiderse elegantie gekoppeld aan de ontdekking van cultuur, schoonheid en smaken van de wereld.

Tussen 2003 en 2013 trok MSC Cruises 5,7 miljard euro uit voor de bouw van 12 schepen. In 2014 kondigde de groep een bijkomende investering aan van 9 miljard euro voor de bouw van 11 schepen ‘nieuwe generatie’ tussen 2017 en 2026 – een primeur in de cruise-industrie. Daarmee zal MSC Cruises haar capaciteit verdrievoudigen. De cruises worden wereldwijd verkocht in 67 landen. Het bedrijf heeft, zowel op het vasteland als op zee, ruim 17.000 mensen in dienst van 59 verschillende nationaliteiten. De vloot bestaat uit 13 moderne schepen: MSC Meraviglia, MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Magnifica, MSC Poesia, MSC Orchestra, MSC Musica, MSC Sinfonia, MSC Armonia, MSC Opera en MSC Lirica.

MSC Cruises hecht veel belang aan een milieuvriendelijk beleid. De onderneming is de eerste cruiserederij ooit die de ‘7 Golden Pearls Award’ (Bureau Veritas) kreeg toegekend voor haar duurzame inspanningen. In 2009 sloot MSC Cruises ook een duurzaam partnership met UNICEF om verschillende projecten voor kansarme kinderen in de wereld te steunen. Mee dankzij de vrijgevigheid van haar gasten, zamelde MSC Cruises vandaag al 6,5 miljoen euro in.